Teknoloji
22 Haz 2016 15:14 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:45

CERN araştırmacısından Uzay Kampı Türkiye'de sunum

CERN araştırmacısından Uzay Kampı Türkiye'de sunum

İZMİR (AA) - CERN'de parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bilge Demirköz, Uzay Kampı Türkiye'de sunum yaptı.

Yaz kampına misafir konuşmacı olarak katılan Demirköz, sunumunda, Uluslararası Uzay İstasyonu'na monte edilen "Alfa Manyetik Spektrometresi"nde aktif görev aldığını ve karanlık madde araştırmaları yaptığını anlattı.

CERN Kullanıcıları Danışma Kurulu Üyesi ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çalışan az sayıdaki Türk araştırmacıdan biri olan Bilge Demirköz'ün farklı anlatım tarzıyla yaptığı antimadde, kütle tanımı ve evrenin yaşıyla ilgili açıklamalar, İstanbul, Bursa ve Antalya'dan gelen öğrencilerin de olduğu yaklaşık 70 kişilik dinleyici grubu tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Doç. Dr. Demirköz, öğrencileri, kariyer tercihlerini fen bilimleri alanında yapmaya davet ederek, "Türk insanı çok başarılı bilim çalışmalarına imza atıyor. Sizler de ilerde bilime büyük katkılar sağlayabilirsiniz. Bunun için çok çalışın ve kendinize güvenin." diye konuştu.