Ekonomi
05 Oca 2018 11:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Cenk aylık cari açığın yüzde 1'ini tek başına kapattı

Everton’a transfer olan Cenk Tosun, 27 milyon euro bonservis bedeliyle, Türkiye’den giden tüm oyuncular arasında açık ara ilk sıraya yerleşti. Bu rakamla Tosun, Türkiye’nin aylık ortalama 3.5 milyar dolar olan cari açığının yüzde 1’ini tek başına kapatmış olacak.

Cenk aylık cari açığın yüzde 1'ini tek başına kapattı
Beşiktaş’ın golcüsü Cenk Tosun, 27 milyon euro bonservis bedeliyle İngiliz kulübü Everton’a transfer oldu. Böylece Türkiye futbol tarihinde de transfer rekoru kırılmış oldu. Bundan önce en yüksek bedelle dışarıya satılan futbolcu unvanı 17 milyon euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe’den Al-Ahli’ye giden Mousa Sow’a aitti.

ŞİMŞEK TEŞEKKÜR ETTİ

Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, Cenk Tosun'un rekor transferinin Türkiye’nin cari açığına olumlu katkı yapacak seviyede olduğu belirtildi. 27 milyon euro ile son bir yılda aylık ortalama 3.5 milyar dolar cari açık veren Türkiye’nin aylık açığının yüzde 1’i de karşılanmış oldu.Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından açıklama yaparak Beşiktaş ve Cenk Tosun’a bu konuda teşekkür etmişti.