Ekonomi
06 Oca 2017 09:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:56

Çarşı pazar zamdan geçilmiyor

Kış aylarının gelmesiyle artan meyve ve sebze çeşitleri zamları da beraberinde getirdi... Çarşı pazar zamlı fiyatlardan geçilmiyor...

Çarşı pazar zamdan geçilmiyor
Son iki haftadır artan soğuk ve olumsur hava şartları en çok sebze- meyveyi etkiledi. Çarşı pazar çeşitle şenlenirken vatandaş kara kara düşünür oldu. Çünkü fiyatlar en az yüzde 100 arttı. Yurt genelinde meydana gelen yağış ve soğuk hava seralara zarar verince sebze üretimi de darbe yedi. Bu da fiyatlara zam olarak yansıdı. 1 ay önce hal çıkış fiyatı 1 lira olan sivri biber 5 lirayı gördü.

Bir ayda yüzde 400 zam
Marketlerde ise rakam 6 liraya yükseldi. Tüm Meyve Sebze Komisyoncuları Federasyonu Başkanı Burhan Er, "Meyveyle ilgili bir sıkıntı yok ama özellikle zarar gören sera bölgelerinde üretim durunca piyasada olan sebzenin fiyatı daha da arttı. Sebze 1 ayda yüzde 300-400 zam gördü" dedi. Kar nedeniyle İstanbul Hali'ne ulaşamayan kamyonların çok büyük bir etkisinin olmadığının altını çizen Er, "Fiyatlar semtlere göre de değişiyor. Bir bölgelerde 4 lira olan kabak başka bölgede 8 liraya kadar çıkabiliyor" diye konuştu.

ETİKETLER
#zam #sebze meyve