Sektörel
22 Eyl 2017 18:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

CarrefourSA’dan balığa 4 milyon TL

Perakende devi CarrefourSA, Türkiye’de balıkçılığı desteklemek amacıyla çiftlik balıkçılığı alanındaki yatırımlarını sürdürecek.

CarrefourSA’dan balığa 4 milyon TL
Perakende devi CarrefourSA, Türkiye'de çiftlik balıkçılığını desteklediğini açıkladı. CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin,  fonksiyonel bir besin kaynağı olan balıkta da tazelik, ürün çeşidi, hizmet ve fiyat olarak müşterilerine en kaliteli alışveriş olanağını sağladıklarını belirtti.

Ergin, şunları kaydetti: “2016’da 25-30 farklı balığın yer aldığı reyonlarımızdan 2.8 milyon kilogram balık satışı yapıldı. Bu yıl, balık sezonunda tüketicilere 85 farklı ürün çeşidi sunmaya özen gösteriyoruz. Yıl sonunda hedeflediğimiz 8 milyon kilogram balık satışına ulaşacağız. Böylelikle 2017’deTürkiye’nin en çok balık satan marketi olma sözümüzü yerine getirmiş olacağız.” Ergin, kişi başı yıllık balık tüketim miktarının dünyada 17 kilogram ve Avrupa’da da 20 kilogram olduğunu belirterek Türkiye’de 6.2 kilogramlık yıllık balık tüketim miktarının yeterli olmadığına dikkat çekti. Sürdürülebilir balıkçılık ve avcılık faaliyetlerine destek verdiklerini belirten Hakan Ergin, şunları dile getirdi:  “Tüketicilerimizin besin değeri açısından önemli olan balığı daha fazla tüketebilmeleri için bu alanda 4 milyon TL yatırıma imza attık. Balık konusunda müşterimize en kaliteli alışverişi sağlıyoruz.”