Ekonomi
24 Eyl 2017 14:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Çanakkale Köprüsü Marmara'ya değer katacak

Mart ayında temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü dünyanın en uzun köprülerinden biri olacak. Köprü devreye alındığında Marmara Bölgesi’nin ring halinde dolaşılmasını sağlayacak olan otoyol projesinin son ayağı da tamamlanacak.

Çanakkale Köprüsü Marmara'ya değer katacak
Mart ayında temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü dünyanın en uzun köprülerinden biri olacak. Köprü devreye alındığında Marmara Bölgesi’nin ring halinde dolaşılmasını sağlayacak olan otoyol projesinin son ayağı da tamamlanacak. Çanakkale’de arsa ve gayrimenkul fiyatlarını şimdiden hareketlendiren köprünün 2023 yılında devreye alınmasıyla birlikte ise tüm Marmara’ya değer katması bekleniyor

Yol ve köprü gibi ulaşım projeleri geçtikleri bölgelerdeki ve etki alanlarındaki gayrimenkul ve arsalara ciddi değer artışları yaşatıyor. 3 Mart’ta temelleri atılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te açılması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü için de aynen böyle oluyor. Tamamlandığında 2 bin 23 metre ayak açıklığıyla dünyanın en uzun köprüsü unvanını alması beklene köprü, Gelibolu ile Lapseki Şekerkaya arasını bağlayacak. Çanakkale 1915 Köprüsü devreye alındığında Marmara Bölgesi’nin ring halinde dolaşılmasını sağlayacak olan otoyol projesinin son ayağı da hayata geçirilmiş olacak. Böylece Marmara Bölgesi’ndeki tüm kentlerin ulaşımıyla birlikte Türkiye’nin Avrupa ile lojistik bağlantısı da kolaylaşmış olacak. Çanakkale 1915 Köprüsü’nün bu özelliğiyle ilk etapta Çanakkale’nin, ilerleyen dönemde de Marmara Bölgesi’ndeki diğer kentlerin gayrimenkul ve arazi fiyatlarına değer katması bekleniyor. Gelibolu ve Lapseki bölgesinde yatırımları artıran köprü ile Bozcaada geçişlerinin de artması sayesinde bölgede turizmin gelişmesi de öngörülüyor.