Konut Haberleri
09 Haz 2017 09:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Çamlıca'ya otele belediye ret verdi bakanlık onayladı!

İstanbul Küçükçamlıca Tepesi'nde bulunan araziye yapılmak istenen otel projesine İBB ret yanıtı verdi ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeyi onayladı. Turizm alanı ilan edilen araziye otel yapılmasının önü açıldı.

Çamlıca'ya otele belediye ret verdi bakanlık onayladı!
İstanbul Küçüköçamlıca Tepesi'nde bulunan Bilfen Okulların bitişindfeki 20 bin metrekarelik araziye otel yapılmak istendi ancak İstanbul Büyükşehir Belesiyesi projeyi onaylamadı.  İBB'nin onaylamadığı proje Çevre ve Şehircilikm Bakanlığı'nın onayıyla hayata geçecek. 

Park alanı
Küçükçamlıca’daki yaklaşık 20 bin metrekarelik arazinin 13 bin metrekaresi 11 Temmuz 2005 tarihinde, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanan imar planlarında park alanı olarak ayrılmıştı. Geri kalan kısmı ise planlara turistik tesis alanı olarak işlenmişti. Arsa sahipleri, arazinin büyük kısmının park alanına ayrılmasına itiraz etmiş ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu itirazı kabul etmemişti.

İBB'den onay çıkmadı, bakanlık onayladı
Bilfen 2007 yılında aldığı arazide imar değişikliği yapılması için 2010 yılında İBB’ye başvurdu, imar dosyası İBB Meclisi gündemine çeşitli tarihlerde 4 kez geldi. İmar değişikliğine, İBB Meclisi’nden onay çıkmadı. İBB’nin vermediği imar değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onay verdi. Yeni plan değişikliği ile arazinin bin metrekaresi daha turizm alanı ilan edilerek imara açıldı. 12 bin metrekarelik araziye otel yapılacak.