Konut Haberleri
28 Mar 2015 17:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:31

Çamlıca Camisi'nin yüzde 75'i bitti

Tamamlandığında Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük camii kompleksi olarak hizmet verecek olan Çamlıca Camii'nin yüzde 75'İ tamamlandı

Çamlıca Camisi'nin yüzde 75'i bitti
6 Ağustos 2013 tarihinde temeli atılan Çamlıca Camisi'nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ederken camiinin yüzde 75'lki k kısmı tamamlandı. Şimdiye kadar müze bölümü, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve 3 bin 500 araç kapasiteli otopark bölümlerinin kaba inşaatlarının tamamlandığı projede diğer bölümlerdeki kaba inşaat çalışmalarının da önümüzdeki aylarda tamamlanması öngörülüyor.

Caminin kuzey bölümünde yer alan 90 metre yüksekliğindeki bir numaralı minarenin betonarme inşaatı tamamlanırken ilerleyen günlerde “külah” ve alem takılarak tamamlanacağı belirtildi. “Ünye” taşlarının döşenmesi işlemlerinin de devam ettiği camide ince işçilik için de ayrı bir ekip  oluşturuldu.

Tamamlandığında Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük camii kompleksi olacak Çamlıca Camisi'ni süsleyecek olan hat yazıları, cami süslemeleri ve mermer işçilikleri için ayrı ayrı oluşturulan ekiplerin ülke genelindeki 10 atölyede çalışamalara devam ettiği öğrenildi.