Konut Haberleri
23 Kas 2017 17:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Çambaşı Yaylası'nda yıkım başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Karadeniz yaylaları kaçak yapılardan temizleniyor. Ordu'nun Çambaşı Yaylasında 7 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Çambaşı Yaylası'nda yıkım başladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ayder’i kirlettik" açıklamasının ardından Doğu Karadeniz yaylalarında başlayan kaçak yapı temizliği sürüyor.  

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kaçak olduğu tespit edilen 22 binadan 7'si yıkıldı.  
 
Kaymakam Mustafa Uğur Özerden kaçak yapılaşmanın sadece imar meselesi olmadığını, bölgede hayvancılık yapanları da engelleyen bir boyutu bulunduğunu belirterek "Yayladaki bazı meralar tel örgülerle çevrilmiş durumda. Bu da mevcut hayvancılığı sınırlıyor. Bunlarla ilgili de işlemlerimizi ve tespitlerimizi yapıyoruz. Bunların da yıkımlarına başlayacağız" diye konuştu.

20 BİN LİRA CEZA KESİLECEK

Özerden, vatandaşlardan görevliler ulaşmadan tel örgüleri ve kaçak yapılarını yıkmasını istedi.
Böylelikle iş yüklerinin azalacağını, hizmetlerini başka alanlara yönlendireceklerini belirten Özerden, aksi durumda vatandaşların ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğine dikkati çekti.
 
İlçe Belediye Başkanı Yener Kaya da yaylada kaçak yapılaşmaya gidenlere ciddi para cezası uygulanacağını söyleyerek bu cezaların binanın türüne göre 20 bin liraya kadar çıkabildiğini kaydetti.