Konut Haberleri
29 Ağu 2015 10:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:15

Çağdaş Holding Bodrum'da gelecek yıl neler yapacak?

Çağdaş Holding 1987'de İstanbul'da başladığı faaliyetlerini 1997'de Bodrum'a taşıdı. Yatırım rotasını Bodrum'a çeviren holding bugün Bodrum'da limandan otele, rezidanstan konuta lüks projelere imza atıyor..

Çağdaş Holding Bodrum'da gelecek yıl neler yapacak?
Bodrum'un önde gelen gayrimenkul firmaları arasına giren Çağdaş Holding, turizm, inşaat, beton sanayi, peyzaj, gıda, enerji üretimi, yayıncılık, elektronik ve havacılık sektörlerindeki dokuz şirketi ile faaliyet gösteriyor.  Bodrum'un önde gelen şirketleri arasına giren Çağdaş Holding, Bodrum gemi yanaşma limanı, Bodrum'un ilk iş merkezi olan Yüksel Çağlar İş Merkezi, Avenue Iş Merkezi ve konut projelerinin de aralarında yer aldığı 30 farklı projeye imza attı.  En son SwissOtel Resort Bodrum Beach projesini 13 Haziran'da hayata geçiren şirket, Bodrum merkezde konumlanan ve gelecek yıl açılması planlanan SwissOtel projesinin inşaatına devam ediyor. Çağdaş Holding CEO'su Çağdaş Çağlar ile projelerini konuştuk...

Projelerinizden ve yatırım planlarınızdan bahseder misiniz?

SwissOtel Resort Bodrum Beach'e yaklaşık 75 milyon Euro'luk yatırım yaptık. 2015 yılında da ikinci otelimiz için yaklaşık 100 milyon Euro'luk yatırım planlıyoruz. Bunun yanı sıra 40 milyon Euro'luk bir yatırımla Bodrum merkezde Şalvarağa Projesi'ne devam ediyoruz. Son olarak da bu yıl Bodrum'un ilk heliportunun inşaatına başladık. Bodrum'un çeşidi bölgelerinde arsalanmız bulunuyor. Bunlan da doğru zamanda ve doğru projelerle hayata geçirmeyi planlıyoruz.


İnşaat sektöründeki hedefiniz nedir?

İnşaat sektöründe, işçilikten kullandığımız teknolojiye kadar en iyisini istiyonız. Bu hedef doğrultusunda da üstümüze düşenin en iyisini yaparak markamızı hep daha yukarılara çıkarmaya çalışıyoruz.  Amacımız Bodrum'u sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı turizm bölgeleri arasında konumlandırmak. Bunun da ancak doğru projeler ve doğru yapılandırmayla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bodrum dışındaki diğer tüm projelerimizde de bu vizyonumuz ön planda olacak.

Siyasi belirsizlikler projelerinize nasıl yansıyor?

Türkiye'deki siyasi belirsizlikler dolaylı da olsa bir psikolojik etki yaratıyor. Fakat Bodrum, Türkiye'nin ve dünyanın iklimiyle, deniziyle, güneşiyle ve sosyal hayatı ile en değerli yerlerinden biri konumunda. Sürecin Bodrum'un ilerleyişini çok fazla etkilediğini düşünmüyoruz. Bodrum, doğru yatırımlar yapıldığı sürece hep çıtasını yukarıya taşıyacaktır.


Bodrum son dönemin en popüler bölgelerinden biri. Orada satış hızı nasıl?

Bodrum'da doğru konumlandırılmış ve tasarlanmış bir proje, kaliteli işçilik ile birleştiğinde mutlaka kolayca alıcı bulabiliyor.

Bodrum'daki proje rekabetini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bodrum'da rekabet her geçen gün artıyor. Bu da bizi çok memnun ediyor.  Çünkü iyi inşaat firmaları, uluslararası dünya markalarıyla işbirliği yaparak Bodrum'a yatırılar yapıyorlar. Bu da Bodrum'un nitelikli bir şekilde büyümesinde önemli rol oynuyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un öncülüğünde çalışmaları sürdürülen kongre merkezinin Bodrum'un en önemli ihtiyaçlarından biri olduğuna inanıyoruz. Kongre merkezinin hayata geçmesi, hem farklı bir kideyi Bodrum'a çekecek hem de Bodrum'un turizm sezonunun uzamasına vesile olacaktır.

Ekonomist