Konut Haberleri
20 Mar 2017 14:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:03

Büyükyalı İstanbul Sahrap Soysal'ı ağırladı!

Kazlıçeşme'de hayata geçen Büyükyalı İstanbul, ünlü aşçı Sahrap Soysal'ı konuk etti... Ünlü aşçı, “Derviş Sofraları” isimli ödüllü kitabını imzalayarak konuklara hediye etti.

Büyükyalı İstanbul Sahrap Soysal'ı ağırladı!
Emlak Konut güvencesiyle, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat tarafından İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçen Büyükyalı İstanbul Sahrap Soysal'ı ağırladı...



Tasavvufta Yeme İçme Kültürü ve Sofra Adabı” temasıyla düzenlenen buluşma, kahvaltı ikramıyla başladı.

Sahrap Soysal’ın, tasavvuf kültürünün mutfak sırlarını ve sofra adabının inceliklerini paylaştığı etkinlikte konuklar, Soysal’ın özel tarifiyle, Büyükyalı’nın musluklarından akan sodayla hazırlanan keşkek ve sağlıklı beslenmeye dikkat edenlere özel şekersiz helvayı da tatma fırsatı buldu.


Soysal, helvayı Türk mutfak kültürünün en törensel yemeği olarak tanımladı. Dünyanın hiçbir yerinde yemeklere “imam bayıldı, sakal çarpan çorbası, analı kızlı gibi isim verme kültürü olmadığına ve bunun büyük bir zenginlik olduğuna dikkat çeken Sahrap Soysal, “Derviş Sofraları” isimli ödüllü kitabını imzalayarak konuklara hediye etti.



Büyük ilgi gören etkinliğe katılanlar, projeyi yerinde görerek satış ekibinden detaylı bilgi alırken, Büyükyalı’nın lüksü yeniden tanımlayan 4 farklı konseptteki 4 örnek dairesini de gezme fırsatı da yakaladı.