Ekonomi
25 Nis 2017 16:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Büyükannelere müjde! Düşük faizli kredi desteği geliyor

Büyükanne maaşından sonra yeni fırsat... Bankalar, büyükannelere toruna altın hesabından, faizsiz krediye kadar birçok imkan sağlayacak...

Büyükannelere müjde! Düşük faizli kredi desteği geliyor
Geçtiğimiz günlerde uygulamaya alınan büyükanne maaşı hesaplara yatmaya başladı. Pilot illerde uygulamaya alınan bu sistem sayesinde gerekli şartları taşıyan büyükannelere maaş bağlandı.

Bu uygulamayla birlikte, bankalar yeni fırsatlar ortaya koymaya başladı. Banka hesaplarına yatan büyükanne maaşlarını almaya giden vatandaşlar, yeni fırsatlarla karşılaşıyor.

Çalışmalar kapsamında, birbirleriyle yarışa giren bankalar, ilginç teşvik paketlerine imza attı. Bankalar bu konudaki büyük ilgiyi fırsata çevirmek için büyükannelere hediye puandan toruna altın hesabına kadar cazip fırsatlar sunmaya başladı.

İlk ödemeler yapıldı 

Büyükanne Projesi kapsamında maaş almaya hak kazanan anneanne ve babaannelere ilk ödemeler 14 Nisan'da yapıldı. Proje kapsamında 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 lira karşılıksız maddi destek veriliyor.

Proje için 105 bin başvuru gelirken ilk etapta 6 bin 500 kişi yararlandı. Ödemeler, proje katılımından sonra aylık olarak yapılıyor. Ödeme yapılacak tarihin hafta sonu tatiline veya resmi tatile denk gelmesi durumunda ödeme takip eden ilk iş günü yapılıyor. Bakanlıkça yapılan ödeme bildiriminden sonra büyükanne herhangi bir PTT işyerine bir defaya mahsus müracaatı yeterli oluyor. PTT işyerinde doğrudan kendisine ödeme yapılıyor. Ayrıca, büyükanneye PTT tarafından sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerine tanımlanan yüklemeli Pttkart veriliyor. Bunun için de herhangi bir ücret alınmıyor.

Seçenekler hazırlandı

Türkiye'de sayısı 12 milyona yaklaşan emeklilerin 7.5 milyonu maaşlarını üç kamu bankasından kalanlar da PTT ve özel bankalardan alıyor. Son 6 aydır süren promosyon pazarlıkları ve yarışının ardından bankalar şimdi de yeni alanlara yöneldi. Büyükanne projesine olan ilgiyi dikkate alan bazı bankalar büyükanneler için projeler üretmeye başladı. Bankalar büyükannelere hesap açmak, torunları için yatırımı teşvik etmek, düşük faizli kredi gibi seçenekler sunuyor.