Konut Haberleri
05 Mayıs 2016 15:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:17

Büyükada'da evler artık Türk Lirası ile satılıyor

Artan dolar, Büyükada'daki evlerin fiyatlarını da TL'ye çevirdi...

Büyükada'da evler artık Türk Lirası ile satılıyor
Dolar artışı konut fiyat endekslerini de değiştirdi. İstanbul'un gözbebeği Büyükada, emlak fiyatlarıyla hep ilk sırada yer alırdı. Ancak Anadolu Yakası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte bu durum değişti. Emlaktasondakika.com'un haberine göre; adanın en önemli emlak ofislerinden birinin sahibi Kazım Şener, Büyükada'daki konut fiyatlarında İstanbul'un aynı ayardaki semtlerine nazaran bir düşüş yaşandığını söyledi.

Şener, “Kentsel dönüşümün ardından Suadiye, Bostancı, Fenerbahçe gibi semtlerde fiyatlar 1.5-2 milyon dolara çıktı. Bostancı'da 1 milyondan bahsediliyor. Adalar fiyat konusunda çok geride kaldı. İnsanlar daha önce adada sattıkları evin parasıyla Kozyatağı, Şenesenevler'de 2-3 daire alıyordu. Şimdi tam tersi. Burada 2 ev satınca anca oradan 1 ev alabilir” diye konuştu.

Büyükada'da fiyatların genelde dolar bazında olduğunun altını çizen Şener, “Doların yükselmesiyle fiyatlar TL'ye döndü. Şu an Büyükada'da ev fiyatları 300-350 bin TL'den 900 bine kadar çıkıyor. Ama en yoğun satış 400-500 bin TL civarında. Eskiye göre fiyatlar biraz daha düştü” dedi.

Adadaki gayrimenkullerin satış hızının fiyatla doğru orantılı olduğunu belirten Şener, “Bazı mal sahipleri evini 5 senede satamıyor. Mal sahipleri zarar etmeden satmanın derdinde açıkçası. Bizim verdiğimiz fiyatların dışında kendi fiyatlarını oluşturuyorlar” açıklamasını yaptı.

Adada eskisi kadar yatırım amaçlı alım olmadığını söyleyen Şener, “Yatırımcıya buradan ev almak mantıklı gelmiyor. Adada fiyatların düşük olmasının nedeni özellikle sezonda günübirlikçilerin adaya akın etmesi. Ayrıca fayton ve bisiklet sorunu da insanların gözünü korkutuyor. Adam evine gidecek faytona binemiyor. Gerçi son zamanda faytonları yerli ve tur için ayırdılar. Ada nüfusu genellikle yaşlı kesimden oluşuyor. Bisiklet ve fayton trafiğinden rahat edemeyip evlerini satıyorlar” dedi.

Büyükada'ya doğalgaz geldikten sonra talep patlaması yaşandığını söyleyen Şener, “Adadaki evler yaz-kış kullanılıyor. İstanbul'da trafikten bir yere gidemiyorsunuz. Buradan 25 dakikada Bostancı'ya gidiyorsunuz. Deniz otobüsüyle 35 dakikada Kabataş'a ulaşıyorsunuz” diye konuştu.