Konut Haberleri
23 Eyl 2014 17:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:53

Fikirtepe Büyük Buluşma Toplantısı 28 Eylül'de!

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından organize edilen Büyük Fikirtepe Yürüyüşü öncesi gerçekleştirilmesi planlanan "Büyük Buluşma Toplantısı" için geri sayım başladı. Fikirtepe Büyük Buluşmaya Toplantısı 28 Eylül'de...

Fikirtepe Büyük Buluşma Toplantısı 28 Eylül'de!
Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından organize edilen Büyük Fikirtepe Yürüyüşü öncesi gerçekleştirilmesi planlanan "Büyük Buluşma Toplantısı" için geri sayım başladı.

28 Eylül Pazar günü Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde, Fikirtepe'liler başta olmak üzere tüm halka açık olarak gerçekleştirilecek toplantıda kentsel dönüşüm süreci masaya yatırılacak. Birçok partiden milletvekilinin davet edildiği toplantıya, basın mensuplarının da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN NABZI KADIKÖY LIFE'DA ATIYOR

Kadıköy Life Dergisi, Eylül & Ekim 2014 sayısında Fikirtepe ve kentsel dönüşümü kapağına taşıdı. Büyük ses getiren özel çalışmada, tek odalı gecekondulardan rezidanslara geçiş süreci masaya yatırıldı.

BOŞ GEÇİRECEK BİR 4 YILIMIZ DAHA YOK

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, açıklamalarında şunları ifade etti: "Bu toplantının amacı; Fikirtepe'nin ve Fikirtepelilerin yaşadıkları sıkıntıların dile getirilerek olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını sağlamak başta olmak üzere, iş yapmak isteyen ve imzası bitmiş tüm adalarımızdaki firmaların kendi rızaları ile veya bakanlıkça sıkıştırılarak bir an önce ruhsatlarının verilmesi, Fikirtepe'nin hızla beklenen ve ümit edilen şantiye ortamına girerek, süratle evlerimizin yapılıp değerli arsa sahibi vatandaşlara teslim edilmesidir.

Tabi bu süreç içerisinde mali yapısı yetersiz, çantacı diye tabir edilen, iş yapmaktan ziyade pazarlamaya dönük faaliyetler için anlaşma yapmış bulunan firmaların elenerek vatandaşların gerçek, güvenilir firmalar ile adil ve haklarını koruyan bir sözleşme metni ile anlaşmalarının sağlanması gerekmektedir. Fikirtepeliler olarak boşa geçen 4 yılın üzerine yeni bir boş 4 yıl daha geçirmek istemediğimizi, deprem riski sebebi ile başlayan dönüşümün asıl amacı doğrultusunda tekrardan rayına oturtularak hızlandırılmasını ve ilerde olabilecek deprem ve afet gibi durumlarda insan hatasından kaynaklanan ölümlerin olmaması için azami çabanın gösterilmesini isliyoruz. Bu amaçla, yetkililerin ve tüm kamuoyunun buradaki dönüşümsüzlüklerden ve dönüşüm rantı nedenlerinden kaynaklanan problemlerin ortaya çıkarttığı mağduriyetlere dikkat çekmek ve bu mağduriyetlikler başta olmak üzere Fikirtepelilerin yaşadıkları sosyal ve ekonomik çöküşe karşın çıkaracağımız tek yürek, tek bilek ses ile gerekli önlemlerin süratle alınmasını sağlamak hedeflenmektedir.

Bununla ilgili tüm kamuoyunun takdirleri ile yapacağımız bu halka açık toplantıya Fikirtepelilerin katılımlarını, gelecek basın ve milletvekilleri aracılığı ile derneğimizin desteklenmesine ve sesimizin duyurulmasına destek olmak amacı ile iştiraklerini, hazırlık aşamasında da değerli katkılarını beklemekteyiz.