Sektörel
07 Eyl 2014 16:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:48

Gülaylar Group, Buyaka AVM'yi satın almaya hazırlanıyor!

Geçen yıl Alman Metro Group'a ait Meydan Ümraniye AVM'yi 230 milyon dolara satın alan Gülaylar Group, şimdi de gözünü Meydan'm hemen yanındaki Buyaka AVM'ye dikti...

Gülaylar Group, Buyaka AVM'yi satın almaya hazırlanıyor!
Geçen yıl Alman Metro Group'a ait Meydan Ümraniye AVM'yi 230 milyon dolara satın alan Gülaylar Group, şimdi de gözünü Meydan'm hemen yanındaki Buyaka AVM'ye dikti. Aynı zamanda Nişantaşı'ndaki City's AVM'nin sahibi olan grup, bu satuı alma da gerçekleşirse bünyesindeki AVM sayısını üçe çıkaracak. Buyaka'nın hissedarları da satışa sıcak bakıyor.

Nişantaşı'ndaki City's ile AVM işletmeciliğine adım atan Gülaylar Group, Temmuz 2013'te Ümraneyi'deki Meydan AVM'yi satın alarak bu alandaki yatırımlarını büyüttü. Group, şimdi de Ümraniye'deki Buyaka AVM'yi satın almaya hazırlanıyor. 2008 yılında açtığı City's'in ardından geçen yıl Alman Metro Group'a ait Ümraniye Meydan AVM'yi 230 milyon dolara satın alan Gülaylar Group, Buyaka'yı da alırsa bünyesindeki AVM sayısını üçe çıkarmış olacak. Grubun Ümraniye'de Meydan AVM ve Ikea'nın hemen yanında bulunan Buyaka'yı satın alarak bölgede daha da güçlenmeyi ve iki AVM'nin sinerjisinden faydalanarak verimliliği artırmayı hedeflediği konuşuluyor.

Buyaka'nın yatırımcıları, verimliliği artıracak ortak projelere sıcak bakıyor. Buyaka'nın yatırımcı ortaklarından Serdar Kitapçı, şöyle konuşuyor: "Bu tip konulara ticaret mantığıyla bakmak gerekiyor. Meydan ve Buyaka birbirini besleyen iki proje.

Birbirlerini tamamlıyorlar. Her şekilde görüşülebilir, konuşulabilir. AVM sektöründe kimsenin israf lüksü yok.
Herkes en ince noktasına kadar verimliliği düşünmek zorunda. İki proje birbiriyle sinerji yaratabilir. Yeter ki ortaya verimlilik çıksın."


HEDEF 9 MİLYON ZİYARETÇİ


Artell Koytür tarafından 350 milyon dolarlık yatınmla hayata geçirilen Buyaka, yaklaşık 2,5 yıl önce açıldı. İçinde rezidans, ofis ve AVM bulunan Buyaka'nın AVM kısmında 140 mağaza yer alıyor. Buyaka AVM, iki yılda 8 milyon ziyaretçi ağırladı ve 300 milyon TL'lik ciro yaptı. AVM'nin bu yılki hedefi ciroyu 350 milyon TL'ye, ziyaretçi sayısını ise 9 milyona çıkarmak.

DÜNYAYA İHRACAT YAPIYOR

Temelleri 1926 yılında dede İhsan Gülay'ın Yozgat'ta açtığı saatçi dükkanına uzanan Gülaylar Group, ikinci kuşak Mehmet Gülay'ın işleri devralması ve şirketi Kapalıçarşı'ya taşımasıyla hızlı bir büyüme sürecine girdi. Şirket, ana sektörü olan kuyumculuk alanında tasarımdan üretime, toptan satıştan perakende satışa, ithalattan ihracata kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.
Koleksiyonları ile 55'i aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Bunlar arasında ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Avustralya, Japonya, italya, Kanada, Suudi Arabistan, Dubai gibi ülkeler yer alıyor. Gülaylar, bugün kuyumculuğun yanı sıra gayrimenkulde ve Elegance Hotels International markasıyla da turizm sektöründe faaliyet gösteriyor.

21 kattan oluşan üç ofis kulesi ve 22 katlı rezidansı ile çok fonksiyonlu bir proje olan Buyaka'nın ofis kısmında Henkel, Anadolu Efes Grubu, Bank of Tokyo, Sephora, Netaş, Lanxess (Bayer), Coca Cola ve Volvo Truck gibi şirketler bulunuyor. Yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu ofis katları ve bin 500 kişinin istihdam edildiği AVM'yle birlikte proje 6 bin 500 kişiye ev sahipliği yapıyor.