Konut Haberleri
28 Şub 2017 16:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:01

Butik yaşamın yeni adresi: Butiq Kartal

Butiq Kartal, 286 bin liradan başlayan fiyat listesi ile satışa çıktı. Akgün Grup bünyesindeki Akgel Yapı tarafından son dönemde İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen Kartal’da, Butiq Kartal hayata geçti. Butiq Kartal’ın metrekare fiyatı ise 5 bin lira olarak belirlendi...

Butik yaşamın yeni adresi: Butiq Kartal
1956 yılında temelleri başarı odaklılık, çalışkanlık ve ilkelere bağlılık üzerine kurulan ve hidroelektrik santral enerji üretimi, turizm yatırımlarının yanı sıra inşaat taahhütlerinde faaliyet gösteren Akgün Grup’un genç üyesi Akgel Yapı gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Akgel Yapı, Anadolu Yakası’nın cazibe merkezi haline gelen Kartal’da hayata geçirdiği Butiq Kartal Yaşam Projesi ile yatırımcılara ve genç profesyonellere tarzlarını yansıtabilecekleri yatırım imkânı sunuyor.
‘Butik yaşam’ sloganıyla yola çıkan Butiq Kartal, son dönemde yatırımcıların gözbebeği haline gelen Kartal’da, iş alanlarının merkezinde hayat buldu.

ADALAR MANZARALI
Proje, Loft Mimarlık tarafından tasarlanan özgün mimarisi, bütün dairelerin deniz ve Adalar manzarasına hakim tasarımı ile ayrıcalık yaratıyor. Metroya 10 dakika mesafede, Pendik hızlı tren istasyonu ve havalimanına yakınlığıyla da değer kazanan Butiq Kartal hem yatırım hem de yaşam için ideal bir fırsat sunuyor. Mayıs 2017’de anahtar teslimlerinin gerçekleştirileceği Butiq Kartal, yüksek tavanlarından ve yere uzanan geniş pencerelerinden; denizi, yeşili, gün batımını ve şehrin ışıltılı hayatını yaşamın içine getiriyor. Butiq Kartal, aynı zamanda ev sahiplerinin temiz oksijen alabileceği Aydos Ormanları’na 10 dakika ve Kartal İdo İskelesine 8 dakikada mesafede bulunuyor.

KONUTTA DEĞER YARATIYORUZ
Butiq Kartal projesinin yatırım ortaklarından Yüksek Mimar Volkan Öngel, Akgün Grup’un konut sektöründe değer katarak büyümeyi amaçladığını belirterek, “Akgün Grup’un ana lokomotif sektörü inşaat taahhüdü. Sonrasında enerji yatırımları, turizm geliyor. Yurtdışında da yatırımlarımız mevcut. Zaten inşaat taahhüdü ana işimizken şimdi konut projeleri de üretiyoruz. Biz konut yapmanın inşaat yapmaktan farklı bir uzmanlık alanı olduğunu çok iyi biliyoruz. Yaptığımız bütün işlerde olduğu gibi konut üretiminde de ince detaylara çok önem veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.




Butiq Kartal’da vaat edilen ‘butik yaşam’ın kanıtının Haliç’te gerçekleştirdikleri yatırımları Mövenpick Hotel Golden Horn olduğunu belirten Volkan Öngel, “Bu yaşam projemizi ‘butik’ olarak adlandırmamızın sebebi, kişiye özel detaylara verdiğimiz önem. İsviçreli grup Mövenpick’in İstanbul’da iki otelinden biri olan ve şehrin tarihi dokusunun ön plana çıktığı Mövenpick Hotel Golden Horn, 5 yıldızlı butik bir otel havası ile bir kanıt niteliğinde. Bütün bu detaylar ortaya çıkarken amacımız insanlara ev sıcaklığını hissettirmek oldu. Konut projemizi de bu yaklaşımla hayata geçirdik. Butiq Kartal’da ev sahiplerinin kaliteli yaşam elde etmeleri için tüm ayrıntıları düşündük. Bu amaçla, konusunda tecrübeli çok başarılı bir tasarım ekibiyle çalıştık’’ değerlendirmesinde bulundu.

APARTMAN SICAKLIĞINI SUNUYORUZ
Otel ve konut projelerinin bir diğer ortak noktasının da kentsel dönüşüm merkezlerinde hayata geçmeleri olduğunu kaydeden Akgün Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferruh Akgün, “Otel ve konut projelerimizin ortak özelliği eski fabrika binalarından dönüşmüş olmaları. Otelimizi eskiden orduya kıyafet diken bir tekstil fabrikasından dönüştürdük. Konut projemiz ise eski bir Amerikan araba üreticisine yan sanayi üretimi yapan bir tesisin yerinde yükseliyor. Bu tip tesislerin fonksiyonlarını değiştirip dönüştürürken kente de değer katmayı çok önemsiyoruz’’ diye konuştu.
Grubun konut projelerini İstanbul dışında da sürdürdüğünün mesajını veren Ferruh Akgün, “Şehrin merkezi bölgelerinde metroya ve ulaşım akslarına yakın bölgelerde, konut ve ofis projelerimizi bu marka ile devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu karma projeleri hâlihazırda elimizde bulunan İstanbul Sütlüce ve Ümraniye’deki arsa stoklarımızda gerçekleştireceğiz. Ankara’da ise yine gelişmekte olan bir bölge olan Altındağ’da yeni projemiz Zümrüt Evler ile 275 konut ve ticari ünitelerden oluşan çarşısı bulunan 2+1, 3+1 ve 4+1 evlerden oluşan aile konutları üretiyoruz” dedi.

BUTİK KAVRAMI
Ferruh Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: “300 bin TL’den başlayan fiyatlar ile sunulan Zümrüt Evler projemizde de ‘butik’ kavramından uzaklaşmak istemiyoruz. İnsanlar göğe yükselen rezidanslar arasında apartman sıcaklığına hasret kaldı. Biz konut projelerimizde insanları ezen binalar yerine insan ölçeğine uygun yapılar ile bu sıcaklık ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Bizim projelerimizde inanıyoruz ki yeniden komşuluk ilişkileri gelişecek çünkü insanlar birbirlerinin yüzünü görebilecekler. Bu imkanın sağlanabilmesi için ortak yaşam alanları oluşturduk. Ancak bu alanları oluştururken kira kadar aidat ödemelerinin de önüne geçtik.’’

AZ BÜTÇEYLE İYİ YAŞAM
Projelerinin yatırımcısına da fırsatlar sunduğunu belirten Ferruh Akgün, “Kartal şu anda yatırımcıların gözdesi haline geldi. Konut yatırımcıları da bu bölgeye yöneliyor. Bizim konut projemizi şu anda satın alan kişiler metrekare fiyatına 5 bin lira ödüyor. Bundan beş yıl sonra ise bu rakam ikiye katlayacak. Keza Ankara Altındağ’daki Zümrüt Evler projesi de aynı şekilde. Biz şu anda projelerimizde ortaya koyduğumuz kaliteyi fiyatlara yansıtmadık. Kullanılan kaliteli malzemelerin bölgenin en iyilerinden olduğu konusunda çok iddialıyız. Çünkü insanların az bütçeyle iyi yaşama sahip olmasını ve bizim kalitemizi tanımalarını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BU ŞANS HERKESİ SARACAK
Logosunda bulunan kuş tüyünün konutların konseptlerini yansıttığını söyleyen Volkan Öngel, “Yuvayı yapan dişi kuş ve onları koruyup barındıran kuş tüyü aynı zamanda şansı da ifade ediyor. Bu şansın Butiq Kartal’dan ev sahibi olanları da sarmasını umut ediyoruz’’ dedi.