İnşaat
28 Oca 2014 17:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:50

Bursa'nın yeni stadı yükseliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce kaba inşaatı tamamlanarak çatı montajına başlanan 45 bin kişilik "Timsah Arena Stadı"nda çalışmalar devam ediyor

Bursa'nın yeni stadı yükseliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyum inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bursa'nın stadyum için heyecan duyduğunu belirten Altepe, "Stadyum, Bursa'nın en önemli anıtsal yapılarından biri. Yeni stadyum inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. "Özellikli stadyumun en özellikli bölümü" olan çatısında çalışmalar özenle devam ediyor" dedi. Altepe, çatı inşaatı kapsamında alt ve üst basınç halkalarının montajlarına başladığını ifade ederek, "Üst basınç halkalarının montajının 25 gün içinde tamamlanmasının ardından atkılarla birlikte giydirme işlemleri ve kaplamalar da başlamış olacak, sonra da diğer teflon çatıyla ilgili imalatlar başlayacak. Çatı, yavaş yavaş ete kemiğe bürünmüş olacak" diye konuştu. Stadyumun dünyanın en özellikli yapılarından biri olduğunu vurgulayan Altepe, "Statik ve stadyum inşaatları açısından Türkiye'de ilk uygulanan bir sistem bu. Alman mühendisliğinin geliştirdiği bu son sistemler, artık Bursa'daki yeni stadyumumuzla birlikte Türkiye'de de ilk defa uygulanmış oluyor. Sonucunda da çok güzel bir sanat eseri ortaya konuyor. Önümüzdeki günlerde bu montajlar yapıldıkça ne kadar ihtişamlı bir yapının olduğu açıkça ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

Estetik görünüme sahip olan 8 bin ton ağırlığındaki çatının insanları da hayran bırakacak nitelikte olacağını dile getiren Altepe, "Özellikli çatı, hem Bursa'ya hem de stadyuma yakışmış olacak. Bir an önce çatıyı tamamlamayı hedefliyor ve en kısa zamanda da stadyumu bitirip hizmete açmak için büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Altepe, stadyum için düşünülen koltuk numunelerini de inceleyerek, bir yandan inşaat çalışmaları hızla sürerken, aynı zamanda oturma sistemleriyle ilgili ihalelerin de yapıldığını söyledi. Oturma sistemleriyle ilgili değişik teklif ve önerilerin incelendiğini anlatan Altepe, "Hem normal seyirci koltukları hem de 1. ve 2. kalite VIP koltuklarını inceliyoruz. Yeni stadyuma uygun modern ve kaliteli koltukları belirlemeye çalışıyoruz. Mevcut statla karşılaştırılmayacak şekilde kaliteli koltuklarla donatılacak 45 bin kişilik bu stadyum. İhaleyle ilgili son işlemler yapılıyor" dedi.

İhalenin bitmesiyle koltuk üretimine başlanacağını aktaran Altepe, sonra da montajların yapılacağını sözlerine ekledi.