Gündem
20 Kas 2015 15:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:48

Bursa sahilleri artık daha güzel olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahiller için hazırlattığı plan onaylandı.

Bursa sahilleri artık daha güzel olacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerle ilgili hazırladığı 1/50000’lik ‘Kıyı Yönetim Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

115 KİLOMETRELİK SAHİL PLANI

Türkiye’de ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilerek bakanlıktan onaylanan plan ile Bursa’nın 115 kilometrelik sahil planı diğer belediyelere de örnek teşkil edecek.

Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerle ilgili hazırladığı 1/50000’lik ‘Kıyı Yönetim Planı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay çıktı.

BAKANLIK'TAN ONAYLANDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1/50000’lik ‘Bütünleşik Kıyı Yönetim Planı’nın Türkiye’de ilk defa Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak bakanlıktan onaylandığını, bu plan ile Bursa sahillerine önemli bir vizyon kazandırmış olduklarını söyledi.

Bütünşehir uygulamasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirten Altepe, “Şehrin bütün değerlerinin ortaya çıkarılması, Bursa ekonomisinin her alanda geliştirilmesi konusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bursa’nın en önemli özelliklerinden birisi de sahil şehri oluşu. Bugüne kadar tanınmayan ve sahil gelişim stratejileri planlarında olmayan Bursa, artık bir sahil şehri olarak kabul edilmiş ve belediyemizce de bu planlar ve proje çalışmaları başlatılmış oluyor” diye konuştu.