Arsa-Arazi
26 Mayıs 2014 13:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:06

Burası da yıkılıyor!

Marmaray çalışmaları kapsamında yenilenecek olan Haydarpaşa-Pendik tren hattının bünyesindeki tarihi istasyonlar yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Burası da yıkılıyor!
İstanbul Anadolu Yakası’nın sembollerinden biri olan Göztepe Tren istasyonu da yıkılması kesinleşen tren istasyonlarından biri. İstasyonun yaşının 100′e yakın olduğu ifade ediliyor.

Hürriyet’in haberine göre, Marmaray çalışmalarına aktif olarak katılan İspanyol OHL Göztepe İstasyonu’nu yıkıp yerine yeni modern bir istasyon yapacak. Marmaray çalışmalarına katılmış olan OHL’ye 932.8 milyon euro (bugünkü kurla 2.658 milyar TL) ödenecek. Bu rakam firmanın bugüne kadar aldığı en büyük iş oldu.

Haydarpaşa-Pendik banliyö tren hattı arasında 16 tane istasyon bulunuyor. Bu istasyonların büyük bir kısmının tarihi doku bozularak yıkılıp yeniden yapılacağı belirtiliyor.

1871 yılında yapımı tamamlanan 91 kilometrelik Haydarpaşa-Pendik banliyö tren hattı seferlerine, Maramaray nedeniyle Haziran 2013 itibarıyla ara verilmişti. Halkalı-Sirkeci hattı da benzer şekilde çalışmıyor.