Ulaşım
05 Şub 2018 12:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Bu yıl hangi metro hatları açılacak?

İstanbul'da yeni başkan Mevlüt Uysal önderliğinde 2018'de 5 yeni bölge daha metroya kavuşacak. Yeni metrolarla birlikte hayat rahatlayacak, İstanbul trafiği biraz daha nefes alacak.

Bu yıl hangi metro hatları açılacak?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “2019'da 400 km'den Fazla Metro Ağı” projesi gerçekleşecek gibi gözüküyor. 2018 yılında İstanbul'un 5 bölgesi yeni metro hatlarına sahip olacak. Bu metro hatlarıyla hem trafik rahatlayacak, hem de yaşamı kolaylaştıracak.

ÜSKÜDAR- ÜMRANİYE- ÇEKMEKÖY HATTI

İlk sırada Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy hattı var. Sancaktepe Metro Hattı'nın ikinci kısmı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Sürücüsüz metro olarak bilinen hattı kullanan bir kişi, Çekmeköy'den Atatürk Havalimanı'na 68 dakikada ulaşabilecek.

KABATAŞ- BEŞİKTAŞ- MAHMUTBEY HATTI

Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın kaba inşaatı tamamlandı. Hat, gelecek yıl hizmete sunulacak. Bu hat sayesinde Mahmutbey- Sabiha Gökçen Havalimanı arası 95,5 dakikaya inecek.

HALKALI- GEBZE HATTI

Halkalı - Gebze Marmaray Hattı'nın açılması 29 Ekim'i bulacak. 76 kilometrelik hat, günde 75 bin yolcu taşıyacak.

SABİHA GÖKÇEN- KAYNARCA

İhalesi 2015 yılında yapılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı- Kaynarca hattının toplam uzunluğu 7,4 kilometre olacak. 170 milyon Euro yatırım bedeliyle inşa edilen hat, 2018 sonunda açılacak.

GAYRETTEPE- ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı sayesinde Üçüncü Havalimanı'na ulaşmak daha da kolaylaşacak. Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı, Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek.