Konut Haberleri
31 Eki 2014 08:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:04

Finans piyasalarında Nur Yerlitaş rüzgarı

Dün finans dünyasının en renkli konularından biri modacı Nur Yerlitaş’ın ‘caps’lerinin olduğu dolardı

Finans piyasalarında Nur Yerlitaş rüzgarı
FED’in para musluğunu kesmesinin ardından dolar, TL karşısında değer kazansa da Türkiye’ye özgü nedenlerle kurun ateşi düştü. 

ABD Merkez Bankası’nın FED’in 6 yıldır sürdürdüğü parasal genişleme politikasında önceki akşam son düdüğü çalması ilk tepki olarak doları uçursa da Türkiye’ye özgü nedenlerle hızlanan para girişiyle kurun ateşi yeniden düştü. FED kararının ardından sabah saatlerinde 2.22 liraya kadar yükselen dolar, daha sonra artan yabancı girişiyle yeniden 2.19 liraya geriledi. Bankacılar; petrol fiyatlarının düşük seyretmesi, FED’in faiz artırımına eylülden önce başlamayacağı yorumları ve Kobani olaylarını nedeniyle yükselen tansiyonun, ABD ile ortak hareket edilmesi üzerine düşmesinin etkisiyle yabancı girişinin hızlandığını belirtiyor. Borsa İstanbul yurtdışı borsalardaki düşüşten etkilenmedi ve % 0.39 yükselişle 79.898 puandan kapandı. Finans piyasaları gelişmeleri Show TV’nin ünlü programı “Bu Tarz Benim”den esinlenerek “Bu tarz bizim” diye yorumladı.

SOSYAL MEDYADA 'NURELLA' ÇILGINLIĞI!
Show TV’deki ‘Bu Tarz Benim’
programında yer alan modacı Yerlitaş’ın mimikleri internette fenomen haline geldi. Dün de doların üzerindeki caps’leri çok konuşuldu.

FED KARARINA NE DEDİLER?

ROUBINI: Motoru ısınan ve kalkışa hazır tek ekonomi ABD

Kâhin lakaplı ünlü ekonomist Nouriel Roubini FED kararlarına yönelik yorumunda, “Şu an dünya ekonomisinde motoru ısınan ve kalkışa hazır olan tek uçak ABD. Diğerleri ise daha pistteler. Dolayısıyla FED’in kararı gösterdi ki, FED uçağı kaldıracak kadar ekonomiye güveniyor” dedi.

GREENSPAN: FED çalkantı olmadan politika değiştiremez

Eski FED Başkanı Alan Greenspan ABD Merkez Bankası’nı yıllardır süren sıra dışı politikalarını, finansal piyasalarda çalkantı yaratmadan geri çekemeyeceğini öne sürdü. Greenspan, varlık alım programının hisse fiyatlarını yükseltme konusunda başarılı olduğunu, ancak reel ekonomide etkin talebi canlandıramadığını belirtti.
HT GAZETE