Bu şirketleri almaya Apple'ın bile gücü yetmez!

Apple’ın dünyanın en değerli şirketi olmasına rağmen satın alamayacağı 10 şirket var. İşte o şirketler:

Bu şirketleri almaya Apple'ın bile gücü yetmez! - Sayfa 1

Apple’ın dünyanın en değerli şirketi olmasına rağmen satın alamayacağı 10 şirket var. İşte o şirketler:

111
Bu şirketleri almaya Apple'ın bile gücü yetmez! - Sayfa 2

Alphabet Google, Waymo, Nest ve Access gibi şirketleri bünyesinde bulunduran Alphabet ‘in piyasa değeri 671.6 milyar dolar civarında. Bünyesinde çok sayıda şirket buluyor ama en büyük gelirini Google üzerinden elde ediyor. Ayrıca YouTube gibi akıllı yatırımları sayesinde, internetteki artan reklam gelirlerinden oldukça fazla yararlanabildi.

211
Bu şirketleri almaya Apple'ın bile gücü yetmez! - Sayfa 3

Microsoft Bilgisayarların çoğunda bulunan Windows ve Office sürümlerinin sahibi olan Microsoft’un piyasa değeri 566.1 milyar dolar. Ayrıca oyun konsolu Xbox’ında sahibi olan şirket son zamanlarda cloud computing şirketi Azure ile gelirini oldukça artırmayı başardı. 

311
Bu şirketleri almaya Apple'ın bile gücü yetmez! - Sayfa 4

Amazon Piyasa değeri 482 milyon dolar olan Amazon, dünyanın en büyük online alışveriş sitesi ve her sene büyümeye devam ediyor. Kullanıcılara sunduğu Amazon, Prime adlı sadakat program sayesinde harcamaların çoğunu çevrimiçi hale getirmiş durumda. Bu program ile üyelerine sınırsız iki günlük nakliyat, video yayınlama ve birçok başka avantajdan oluşuyor. Amazon, Hindistan ve Çin de dahil olmak üzere birçok ülkede benzer Prime üyelikleri sunmakta. Aynı zamanda Amazon'un cloud computing bölümü olan Amazon Web Services, şirkete yüklü bir gelir katmakta.

411