Konut Haberleri
18 Kas 2017 11:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Bu proje tartışma yarattı

Bartın Güzelcehisar köyünde bulunan ve 80 milyon yıllık olduğu düşünülen volkanik bazalt kayalıkları turizme açmak için yapılan proje büyük tartışmalara yol açtı.

Bu proje tartışma yarattı
Geçtiğimiz Ağustos ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Tabiat Anıtı’ ilan edilen deniz kıyısındaki lav kayalıklarını turizme açmak için proje hazırlandı.

Projeye göre Güzelcehisar kumsalından lav kayalıklarına uzanan 3 metre genişliğinde, 850 metre uzunluğunda demir platform üzerinde yükselecek bir yol yapılıyor. Kıyıda 290 metrekare seyir terası ve aynı ölçüde bir festival alanıyla 70 metrekarelik iskeleyi içeren projeye tepkiler de var.



'Demir yığını şeklinde görünmeyecek'


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Güzelcehisar sahilinin turizme kazandırılması ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Güzelcehisar Lav Sütunlarını Türkiye’nin 112. Tabiat Anıtı ilan ettiklerini ve koruma amaçlı imar planlarını yaptıklarını vurgulayarak, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından sağladıkları ödeneklerle Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm Ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi’nin yapımına başladıklarını belirtti.
Tunç, şunları kaydetti: “Güzelcehisar sahilinin demirlerle kapatıldığı eleştirileri yapılıyor.

Hiç kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Projede demirlerin üzeri ahşapla kaplanacak ve demir yığını şeklinde görünmeyecek. Proje Koruma Amaçlı İmar Planı’na göre uygulanmaktadır. An itibariyle proje uygulama aşamasında olup, inşaat aşaması bittiğinde gündem oluşturulan konuların çözüldüğü kamuoyu tarafından da görülecek. Benzer projeler Antalya gibi turizm merkezlerinde uzun yıllardır uygulanmaktadır. Dünyanın ender gelişmiş doğal oluşumları arasında yer alan Güzelcehisar lav sütunlarını ülkemiz turizmine kazandırmak için başlattığımız çalışmalar Bartın turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacaktır.”