Emlak Konut
24 Haz 2017 13:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Bu evi dünyanın en zengini bile alamadı!

Dünyanın en pahalı evi ‘Villa Les Cedres’ 1 milyar dolara satışa çıktı. Malikaneye dünyanın en zengin isimlerinden Amancio Ortega talip olsa da alamadı. Zira ev bir Fransız'a satılmak isteniyor.

Bu evi dünyanın en zengini bile alamadı!
Nice ve Monaco’nun tam ortasında yer alan ve açık ara dünyanın en pahalı evi olan ‘Villa Les Cedres’ 1 milyar dolara satışa çıktı. 

Takvim'in haberine göre, 1902 yılında Belçika Kralı II. Leopold tarafından inşa ettirilen malikanenin son sahibi Grand Marnier likör hanedanının mirasçısı Suzanne Marnier Lapostolle oldu. Lapostolle, Villa Les Cedres'i satma kararı aldı. Dünyanın en zengin listesinin başında gelen giyim markası Zara'nın sahibi Amancio Ortega malikaneye talip oldu. Ortega'nın teklifi geri çevrildi çünkü değerli eserlerle donatılan malikaneye bir Fransız'ın sahip olması isteniyor.

Villa Les Cedres'te10 oda, balo salonu, 50 metrelik olimpik havuz, 35 dönümlük botanik bahçe, 15 bin bitki çeşidi, Kış bahçesi, şapel, 30 at için ahır,vFransız çizgisini yanıstan mobilyalar ve çok değerli sanat eserleri bulunuyor.