Teknoloji
15 Şub 2017 16:50 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:46

BTM'den Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvuru

- Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Bakan:- "Bursa Bilim Şenliği kapsamında geçtiğimiz yıl yapılan atölye çalışmalarında Türkiye rekoru kırılarak 72 bin 882 atölye çalışması gerçekleştirildi. Bu yıl da aynı anda en fazla katılım ile atölye çalışması gerçekleştirerek bir dünya...

BTM'den Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvuru

BURSA (AA) - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, Bursa Bilim Şenliği kapsamında geçen yıl 72 bin 882 atölye çalışmasıyla Türkiye rekoru kırıldığını, bu yıl da dünya rekoruna imza atmak istediklerini belirterek, bu amaçla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için başvurduklarını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bünyesindeki BTM'nin Genel Koordinatörü Bakan ve BTM yöneticileri, THY 6. Bursa Bilim Şenliği'nin lansmanı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin yazılım mühendisliği alanındaki dev kuruluşu HAVELSAN'ı ziyaret etti.

Rıfat Bakan ziyarette, HAVELSAN operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık'ı, isim sponsorluğunu Türk Hava Yollarının üstlendiği THY 6. Bursa Bilim Şenliği'ne ilişkin bilgilendirdi.

HAVELSAN'ın merkez binasında gerçekleşen görüşmede, "bilimi sokağa indiren" Bursa Bilim Şenliği'ne ilişkin bilgi veren Bakan, her geçen yıl daha da büyüyen şenliğin bu yıl da THY'nin isim sponsorluğunda 4-7 Mayıs'ta BUTTİM Fuar Alanı'nda gerçekleşeceğini ifade etti.

Bursa Bilim Şenliği çerçevesinde düzenlenen proje yarışmasında Çocuk Mucitler, Genç Mucitler, Usta Mucitler kategorilerinin yanı sıra, önceki yıllardan farklı İnsansız Hava Araçları ve uzaktan kontrol edilebilen pilotsuz hava aracı "Drone" yarışmalarının da yer alacağını aktaran Bakan, 5 farklı kategoride toplamda 102 bin lira para ödüllü proje yarışmasının ana konseptinin de "Enerji Verimliliği" olduğunu anlattı.

- Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvuru

Bursa Bilim Şenliği olarak bu yıl bir rekora imza atmaya hazırlandıklarını belirten Bakan, şunları kaydetti:

"Bursa Bilim Şenliği kapsamında geçen yıl yapılan atölye çalışmalarında Türkiye rekoru kırılarak 72 bin 882 atölye çalışması gerçekleştirildi. Bu yıl da aynı anda en fazla katılım ile atölye çalışması gerçekleştirerek bir dünya rekoruna imza atmak istiyoruz. Bunun için Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvurumuzu yaptık. Geçtiğimiz yıl şenlik kapsamında 3 günde 230 bin ziyaretçi etkinliklere katılım gösterdi. Bu yıl bu sayının ikiye katlanmasını hedefliyoruz."

HAVELSAN operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık da BTM'nin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve bilim adına bu faaliyetleri önemsediklerini vurguladı.

Bahar aylarında yoğun bir takvimleri olduğunu ifade eden Yanık, buna rağmen THY 6. Bursa Bilim Şenliği'nde bulunmayı hedeflediklerini bildirdi. Gençlerin meslek seçimine doğru yönlendirilmediğini kaydeden Yanık, "Gençlerin yeteneklerini keşfetmekte geç kalıyoruz. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bu anlamda örnek teşkil ediyor. Gençlerin iş hayatına ve topluma kazandırılmasındaki öncelik onların öz güveni artırmak, onların komplekslerini yenmelerini sağlamak olmalı." ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Bakan ve beraberindekiler, Yanık ile hatıra fotoğrafı çektirdi.