Sektörel
22 Eki 2015 18:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:37

BP Çinli şirketle anlaşma imzaladı

İngiliz petrol şirketi BP ve Çin'in ulusal petrol şirketi CNPC uluslararası kaya gazı keşif aramalarında ve üretiminde iş birliğini kapsayan stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

BP Çinli şirketle anlaşma imzaladı
Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in İngiltere'deki resmi ziyareti devam ederken, BP tarafından yapılan açıklamada iki şirket arasında Çin'in güneybatısındaki Sichuan sahası başta olmak üzere olası kaya gazı rezervi aramalarında ve üretiminde stratejik ortaklık yapılması konusunda anlaşma imzalandığı duyuruldu.

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BP Grubu'nun Üst Yöneticisi (CEO) Bob Dudley, "Irak'ın Rumalia sahasında elde edilen başarı CNPC ve BP arasındaki iş birliği konusunda fırsatlar olduğu konusunda bizi ikna etti" dedi.

CNPC Başkanı Wang Yilin ise "BP ve Çin arasındaki zaten dikkate değer seviyede olan ticarete, gelecekte birkaç milyar dolar daha eklenmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

BP ayrıca Çinli Huadian şirketine gelecek 20 yıl boyunca yıllık 1 milyon Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) satışında bulunacağına yönelik anlaşma imzaladığını duyurdu. İki şirket arasındaki anlaşmanın toplam hacminin yaklaşık 10 milyar doları bulduğu kaydedildi.