Böylesi Karadeniz'de olurdu

Rize merkez ilçeye bağlı Küçükköy'de yaşayan Serdar Karaömeroğlu, yapamayacağını iddia eden kuzenine inat, bir ceviz ağacının üzerine iki katlı ahşap ev yaptı.

Böylesi Karadeniz'de olurdu - Sayfa 1

Rize merkez ilçeye bağlı Küçükköy'de yaşayan Serdar Karaömeroğlu, yapamayacağını iddia eden kuzenine inat, bir ceviz ağacının üzerine iki katlı ahşap ev yaptı.

112
Böylesi Karadeniz'de olurdu - Sayfa 2

Karaömeroğlu, bahçesindeki yaşlı ceviz ağacının meyve vermediğini ve bahçeyi kapattığını söyledi. Ağacı kesmeye gönlünün el vermediğini, bunun üzerine ağacın 4 metrenin üzerinde kalan kısmını amcasının oğlu Soner Karaömeroğlu ile kestiklerini anlatan Karaömeroğlu, bu sırada aklına ağacın üzerine ev yapma fikrinin geldiğini ve bunu kuzeniyle paylaştığını söyledi.

212
Böylesi Karadeniz'de olurdu - Sayfa 3

Kuzeniyle "olur olmaz" tartışmasına girdiklerini dile getiren Karaömeroğlu, "Tartışmanın ardından Soner, 'Sen evi yap, çatısını da ben yapacağım' dedi" ifadesini kullandı.

312
Böylesi Karadeniz'de olurdu - Sayfa 4

İlk olarak evi nasıl yapabileceğini planladığını anlatan Karaömeroğlu, şunları söyledi: "Sanayi sitesinde ağacın gövdesine sarmak üzere demirden kelepçe yaptırdım, bunu ağaca geçirdim. Üzerine 2,5 metre genişliğinde demir taban yaptırdım. Bu tabanın üzerine tek katlı ahşap ev inşa ettim. İş inada bindiği için ilk katı yaptıktan sonra üzerine ikinci katı çıkmaya karar verdim. İkinci katı bitirince kuzenime çatıyı yapmasını söyledim. O yapmayınca çatı da bana kaldı. Evi, rüzgarlı havalarda zarar görmemesi için çatı ve birinci kattan uzattığım çelik halatlarla yere sabitledim."

412