Ekonomi
20 Tem 2017 17:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

Bosch'tan Türkiye'ye dev yatırım

Beyaz eşya devi Bosch, 2017'de Türkiye'ye 650 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyor. Bu yatırımlarda aslan payı Bursa'nın olacak.

Bosch'tan Türkiye'ye dev yatırım
Beyaz eşya devi Bosch, Türkiye'ye büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, "Yatırımlarımıza 2017'de devam ediyoruz. Bu sene Türkiye'ye grup olarak 650 milyon lira yatırım yapıyoruz ve bu yatırımların en büyüğü Bursa'ya olacak'' dedi. 

Young, 2016'nın Bosch global için iyi bir yıl olduğunu, firmanın geçen sene dünyadaki cirosunu yüzde 3,6 büyütüp 73,1 milyar dolara çıkardığını, çalışan sayısını da 390 bine yükselttiğini söyledi.

Bosch Türkiye'nin de geçen sene büyüdüğünü, cirosunu yüzde 14'lük artışla 12 milyar liraya çıkardığını anlatan Young, "Yatırımlarımıza devam ettik ve grup olarak Türkiye'ye 750 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Bu anlamda Bosch'un globalinde Türkiye 4. en büyük yatırımı çekmiştir. Bu anlamda Türkiye, Bosch için çok önemli bir ülkedir." diye konuştu.

Young, istihdamını da artıran Bosch Türkiye'nin çalışan sayısının 17 bini aştığını, bu anlamda Türkiye'nin Avrupa'da Almanya'dan sonra en büyük, dünyada ise 5'in büyük ülke konumunda bulunduğunu belirtti.

AVRASYA'NIN GÜVENLİĞİ BOSCH'TAN

Bosch'un Türkiye'deki operasyonları hakkında bilgi veren Young, "Güvenlik sistemlerimizde çok prestijli bir projeye imza attık. İstanbul'daki iki kıtayı birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin tüm güvenlik kameralarını, yazılım, donanım ve tamamen bunun işletmesini Bosch yaptı." dedi.

2017'DE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Bu seneye yönelik gerçekleşme ve beklentilere de değinen Young, şöyle devam etti:

"2017'nin ilk 6 ayını, 2016'nın eş dönemiyle mukayese edersek yüzde 10 üzerinde gidiyoruz. Tahminlerimize göre de bu seneyi, bir evvel ki seneye göre en az yüzde 10 büyümeyle kapatacağımızı öngörüyoruz. Yatırımlarımıza 2017'de devam ediyoruz. Bu sene Türkiye'ye grup olarak 650 milyon lira yatırım yapıyoruz ve bu yatırımın aslan payı da Bursa'ya gelecek."

Young, Bosch'un, "dizel ve benzinli" ve "fren ve hidrolik" sistemleri üreten tesisler özelinde büyümeye devam ettiğini belirterek, özellikle fren sistemlerinde kapasite artırdıklarını, 1,3 milyon araca hizmet eden eski yerleşkenin, kapasite artırımıyla 2,2 milyon araca hizmet verebilecek bir duruma geldiklerini bildirdi.