Ekonomi
07 Mar 2015 12:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:27

Şok! Maaşlar yerinde sayacak!

Yeni yasa çıkartılmazsa yılın ikinci yarısı için maaş artışı alamayacaklar...

Şok! Maaşlar yerinde sayacak!
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yeni bir yasal düzenleme yapılmadığı takdirde bazı kamu çalışanlarının maaşlarının yarıya ineceği uyarısında bulunurken, Maliye Bakanlığı kaynakları, yeni düzenleme yapılmazsa, Başbakanlık Müsteşarı’na endeksli memurların maaşlarının yarıya inmeyeceğini ama temmuz ayında artış alamayacaklarını belirttiler.
30 HAZİRAN’A KADAR DÜZENLEME GEREK
Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık Müsteşarı’nın sözleşme ücretinin altı ayda bir Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesini öngören yasa hükmünü geçen yıl iptal etti. İptal kararının yasal boşluk yaratmaması için yeni yasal düzenleme yapma konusunda verilen 9 aylık süre de 22 Nisan 2015 tarihinde dolacak. Maliye Bakanlığı yetkilileri, bu düzenlemeden, maaşları Başbakanlık Müsteşarı’na endeksli olan ve sayıları 12 bin 700’ü bulan hâkim ve savcılar ile Sayıştay ve Rekabet Kurulu Başkanları, daire başkanları ve üyeleriyle, Hazine, Kalkınma Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurumu gibi kuruluşlardaki kadro karşılığı sözleşmeli personelin etkileneceğini belirttiler.
30 Haziran 2015 tarihine kadar yeni yasal düzenleme yapıldığı takdirde hiç kimsenin hak kaybının olmayacağını belirten yetkililer, bu tarihe kadar yeni yasa çıkartılmazsa bu durumda da maaşların yarıya inmesinin söz konusu olmayacağını ama yılın ikinci yarısı için maaş artışı alamayacaklarını ifade ettiler.
MİLLETVEKİLLERİ DE ETKİLENECEK
Yeni yasa çıkartılmazsa maaş artışı alamayacak kamu görevlileri arasında milletvekilleri de bulunuyor. Meclis’te yeni bir yasal düzenleme yapılmadığı takdirde temmuzda maaş zammı alamayacaklar.
Ahmet KIVANÇ / HT GAZETE