Ekonomi
20 Şub 2018 12:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:40

Borsa İstanbul'un halka arzı için tarih verdi

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ "Borsa olarak ilk 500, ilk 1,000'deki şirketleri hedefliyoruz; şirketlerin bilançolarına baktığımızda firmaların ilave krediyi kaldıracak kapasiteleri kalmadı" dedi. Karadağ, Borsa İstanbul'un halka arzının 2018'de biteceğini açıkladı.

Borsa İstanbul'un halka arzı için tarih verdi
Borsa İstanbul Başkanı Karadağ'ın açıklamaları şöyle:

* Borsanın halka arz oranı yüzde 25 olacak. Mümkün olduğunca hedef yerli yatırımcıya pay ayırmak.  Danışman firma işini de hızlandırdık.

*Halka arzları ortak satışı şeklinde değil de, ortakların rüçhan haklarının kısıtlanarak şirketlere fon girişini hedefliyoruz

*Bankalar zaten yoğun kredi vermiş durumdalar; biz bu seneki halka arzlarda bu yöntemle kredi ve faiz oranlarındaki şişkinliği alabileceğimizi düşünüyoruz

*Özel sermaye fonları tarafının da daha fazla destekleniyor olması lazım, ölçeğini yakalamış firmaları halka arza teşvik etmeye devam edeceğiz.

*EBRD başkanı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ile görüştü, halka arz da gündeme geldi.

*En uygun zaman geldiğinde (Borsa İstanbul'da) halka arzı planlıyorduk, o görüşmede Cumhurbaşkanı halka arzın 2018'de bitmesi talimatını verdi.

*Şu anki hedefimiz 2018 ikinci çeyrek finansallarımızla beraber halka arzımızı yapmak olacak.


*Bir menkul kıymet ticareti varsa, repo, ters repo gibi, bunun borsa üzerinden yapılmasının olduğunu görüyoruz; TCMB ile bunu görüştük, ilerleme kaydedeceklerini düşünüyoruz.

*2018 içinde bıst'ın tüm teknolojik dönüşümü gerçekleştirilmiş olacak

AYRINTILAR GELİYOR...