Konut Haberleri
12 Ağu 2017 11:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Bodrum depreminin yaraları sarılıyor!

Bodrum’da 21 Temmuz’da yaşanan depremin ardından Bodrum Kaymakamlığı evlerinde ağır ve orta dereceli hasar oluşan vatandaşlara yaklaşık 1 milyon lira yardımda bulundu.

Bodrum depreminin yaraları sarılıyor!
Bodrum’da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem bölgedeki bazı evlerde ciddi zarara yol açtı. Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu sarsıntıdan evleri zarar gören vatandaşlara yaklaşık bir milyon lira yardımda bulundu.

12 saat içinde hayat normale döndü

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin ardından yaşanan sıkıntıların kısa sürede giderildiğini ve hayatın 12 saat içinde normale döndüğünü söyledi.

Bin 185 kişi hasar tespiti için başvurdu

Bu şiddetteki bir depremin can kaybı yaşanmadan atlatılmasında, ilçedeki özgün mimarinin etkili olduğunu belirten Yılmaz, hasar tespiti için kendilerine bin 185 vatandaşın başvuruda bulunduğunu belirtti.

400 vatandaşa 1milyon lira yardım

Yılmaz, hasar tespit çalışmaları sonucunda, Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, 400 vatandaştan, evlerinde ağır hasar oluşanlara 3 bin 500'er lira, orta derecede hasar oluşanlara ise 2 bin 500'er lira olmak üzere yaklaşık 1 milyon lira yardım yapıldığını kaydetti.