Konut Haberleri
22 Tem 2014 16:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:34

Bizim Evler 1 sakinleri İhlas Yönetimi'ni devirdi!

İhlas Holding'de yaşanan kriz büyümeye devam ediyor. Bu defa çalışanlar değil yüzbinlerce lira ödeyip İhlas’tan daire satın alanlar isyan etti...

Bizim Evler 1 sakinleri İhlas Yönetimi'ni devirdi!
Avcılar Ispartakule’de bulunan Bizim Evler 1 sitesinde gerçekleştirilen kat malikleri olağan yönetim kurulu seçimleri sonuçlandı. Buna göre İhlas Yapı İnşaat himayesindeki 5 yıllık geçici yönetim yeni dönem için onay alamadı.

İhlas Holding’e bağlı İhlas Yapı Turizm A.Ş., Bizim Evler 1 sitesindeki 722 dairenin satışı döneminde verdiği vaatleri yerine getirmemesi iddiası ve tayin ettiği 5 yıllık yönetimin site sakinlerinin taleplerine kulak tıkaması iddiası ile sıkıntı yaşadı.

Site sakinleri, topladıkları imza ve vekaletnamelerle birlikte avukat tutup 20 Temmuz’da gerçekleştirilen yönetim seçimine hazırlandı. Seçim günü seçimin gerçekleştirildiği site içindeki ticari alanda yerini alan 200’e yakın sakin ile blok temsilcileri hazirun listelerinin doldurulması için beklemeye koyuldu. Ancak İhlas Yapı’ya bağlı olan ve site ile hiç ilgisi bulunmadığı savunulan bir grubun hazirun listelerine müdahale ettiği iddia edildi. İşte site sakinlerinin iddiaları:

"Bazı vekaletnamelerin sahte imzalı olduğunu iddia eden geçici site yönetiminin görevlendirdiği muhasebeci ve müşavirlerin, holdingin yıllar önce sakinlerden aldığı vekaletnamelere dayanarak imza atanlara ses çıkarmaması, daire teslim tutanaklarında imzaları dikkate almaları ve dosyaların İhlas Yapı’nın tayin ettiği geçici yönetimin adamları tarafından kaçırılması tansiyonu daha da yükseltti.

Hazirun listelerine hile katılmasına tepki gösteren site sakinlerinin ciddi duruşunu gören geçici yönetimin başındaki Seyit Ali ise can güvenliğinin tehdit edildiği iddiasıyla polis çağırtıp kurulu kapattığını söyledi ve ekibiyle salonu terk etti. Bu yetmezmiş gibi soluğu karakolda aldı.

Aynı saatlerde hukukçuları nezaretinde prosedüre uygun olarak seçime giden site sakinleri ise yeni yönetimi belirleyip zaferlerini ilan etti.

Bu arada hayatında karakol nedir bilmeyen işadamları, profesörler ile diğer site sakinlerinin kendisine hakaret ettiğini, hırsızlık yapıldığını iddia eden Seyit Ali’nin ve ekibinin ifadelerine istinaden bu iş adamları bir bir ifade vermek zorunda kaldı.



Sonuçta zorlu da olsa seçime katılan sakinlerin tümünün oyu ile yönetim değişti ama İhlas Yapı’nın tayin ettiği yöneticilerin iftira ve sahtekârlıkları kara bir leke olarak hafızalarda yer etti.  Holding yönetimi yaşananlardan duyduğu üzüntüyü ve özrü iletse de  Bizim Evler 1 sitesi sakinleri 5 yıl boyunca yaşadıklarını unutacak gibi görünmüyor. Bu arada 21 Temmuz itibari ile İhlas Holding’in temsilcilerinin katılımı ile devir teslim yapıldı göreve başladı.

Halkın dilek, şikayet ve beklentilerini dikkate almamanın faturasını ağır ödeyen İhlas Yapı ve Turizm A.Ş. benzer bir olayın diğer etaplarda da yaşanmaması için çare aramaya koyuldu. Yeni site yönetimi ise ilk toplantısını gerçekleştirip, blok temsilcileri ile birlikte profesyonel ekiplerle çalışma kararını site sakinlerine duyurdu."