Bir zamanlar herkesin manzarasıydı!

Bir dönem dünya çapında yaygın olarak kullanılan Windows XP işletim sistemi, günümüzde yerini Windows’un yeni sürümlerine bıraktı.

Bir zamanlar herkesin manzarasıydı! - Sayfa 1

Bir dönem dünya çapında yaygın olarak kullanılan Windows XP işletim sistemi, günümüzde yerini Windows’un yeni sürümlerine bıraktı.

15
Bir zamanlar herkesin manzarasıydı! - Sayfa 2

Ancak, hala XP denince birçok kişinin aklına meşhur manzara gelir. Yaklaşık 20 yıl önce Charles O’Rear tarafından çekilen fotoğraf, ilk etapta bu görüntüyü Corbis isimli özel bir platforma yüklemişti

25
Bir zamanlar herkesin manzarasıydı! - Sayfa 3

Ardından Bill Gates tarafından satın alınan bu fotoğraf, Windows XP’nin duvar kağıdı olarak kullanılmıştı. Gates’in fotoğrafa ne kadar ödediği bilinmiyor. Fakat dijital ortamda en pahalıya satılan fotoğraf olduğu belirtiliyor.

35
Bir zamanlar herkesin manzarasıydı! - Sayfa 4

XP sayesinde yaklaşık 1 milyar bilgisayarda duvar kağıdı olarak kullanılan bu fotoğraf, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Sonoma County’e çekilmişti. İşte o manzara, geçtiğimiz günlerde yeniden görüntülendi. Fakat manzarayı görenler bu kez hayal kırıklığına uğradı. Zira göründüğü üzere yeşil manzara, yerini tarlaya ve otlara bırakmış. Manzaranın güzelliğini bilen ve mevcut durumuna üzülen birçok kişi, bölgenin koruma altına alınmadığı ve gereken ilgi duyulmadığı için tepki gösteriyor.

45