Konut Haberleri
30 Tem 2016 09:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Bir günde 395 aile yeni eve çıktı!

4.2 milyon abonesiyle Türkiye’nin en büyük perakende elektrik satış şirketi olan CLK Boğaziçi Elektrik, ‘Gayrimenkulün Enerjisi’ raporunu açıkladı...

Bir günde 395 aile yeni eve çıktı!
İstanbul’un Avrupa yakasındaki yeni konutlara taşınma verilerini değerlendiren rapora göre, yılın ilk 6 ayında geçen yılın eş dönemine oranla yeni evlere geçenlerin sayısı yüzde 41 artışla 72 bin 233 oldu. İlk 6 ayda her gün 395 aile sıfır eve yerleşmiş oldu. Bu da her gün yeni inşa edilmiş oturuma hazır 50 dairelik 8 ayrı binanın oturumcusuyla buluşması anlamına geliyor.

CLK Boğaziçi Elektrik’in anlık olarak izlediği elektrik abonelerinin başvuru ve ikamet değişikliklerinden hareketle hazırlanan Gayrimenkulün Enerjisi raporu, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bina yapım hızının da devam ettiğini ortaya koyuyor. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için gayrimenkul sektöründe atılmaya başlanan yeni adımlar, yılın ikinci yarısında da bu trendin kesilmeden devam edeceğinin ilk işaretlerini veriyor.

CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, raporu şöyle değerlendirdi: “Raporumuz ile ortaya çıkan anlık rakamlar İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki gayrimenkul hareketlerinin fotoğrafını çekerken, yerli ve yabancı yatırımcılara emlakta yatırım trendlerini de ortaya koydu. Yeni verilerle sektörün enerjisinin hız kesmediğini görüyoruz.”

6 aylık verileri değerlendiren Gümüşlü, son yıllarda yabancı yerleşimci sayısının artmasıyla birlikte İstanbul’un Avrupa yakasında yabancı elektrik abonesinin sayısının 24 bin 854’e ulaştığının altını çizdi. Bu rakamın konut satışlarındaki artışa paralel olarak yükseldiğine dikkat çeken Gümüşlü, “Nisan-Haziran dönemleri arasında yabancı ailelerin yerleşim sayısı 6 bin 243 arttı. Buradan bakıldığına ikinci 3 aylık dönemde İstanbul’un Avrupa Yakası’nda her gün ortalama 68 yabancı yeni evleri için elektrik başvurusu yaptı” dedi.

İstanbul’daki yabancı abone aileler arasında Suriyelilerin aldığı pay da dikkat çekmeye devam ediyor. 2015’in ilk 6 ayında İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 860 Suriyeli aile elektrik aboneliği için başvuruda bulunurken bu rakam 2016 yılının aynı döneminde yüzde 727 artarak 7 bin 117’ye ulaştı. Oturumcu ve işletmeci olarak bakıldığında İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki Suriyeli aile sayısı 10 bin 367’ye ulaştı.
 
ETİKETLER
#clk