Konut Haberleri
18 Eki 2018 13:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:00

Bir evin emlak değeri nasıl artar?

Mülk sahipleri satılacak ya da kiralanacak evin değerini artırmak istiyor. Peki evin emlak değeri nasıl artar?

Bir evin emlak değeri nasıl artar?
Satılacak ya da kiralanacak olan konutlardaki ufak değişiklikler evin değerini artırıyor.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre ev satarken emlak değerini arttıran 10 önemli nokta şu şekilde: 

1) Satışa çıkarılacak ya da kiraya verilecek olan evin kime ya da hangi kesime hitap ettiğini belirlemek gerekiyor. Belirlenen hedef doğrultusunda alıcı kitleye uygun düzenlemeler yapılabiliyor.

2) Evi elden çıkarmadan önce yapılacak olan küçük değişiklikler daha yüksek rakama alıcı bulmasını sağlayacaktır. Yeni boyanmış duvarlara sahip evler ya da duvar kağıtlarıyla kaplanmış evler daha temiz ve yeni gözükür.

3) Temiz bir ev her zaman daha cezbedicidir. İnşaat dağınıklığının olduğu bir ev yerine yeni temizlenmiş, camları ve parkeleri parlatılmış bir ev daha çok ilgi çeker.

4) Yeni bir alan kişi parasının karşılığını almak ister. Bu yüzde evde küçük sorunlar varsa mutlaka tadilat yapılması gerekir.

5) Bir evde farklı dekoratif detaylar dikkat çeker. Evlerde doğallıktan fazla uzaklaşmadan yapılan dekoratif detaylar müşteri kapasitesini artırır.

6) Yeni ve modern banyoya sahip evlere daha çok alıcı çıkar. Yenilenmiş banyolar hem hijyenik hem de yeni bir ev algısı oluşturur.

7) Fazla ışığa sahip bir ev daha ferah ve aydınlık gördüğü için dikkat çeker. Doğal ışık almayan bir evde doğru aydınlatma ile bu sorunun üstesinden gelinebilir.

8) Çevre düzenlemesine sahip ve bahçesi bulunan evler daha çok tercih edilir. Güzel görünen evlerin değeri artar.

9) Eşyalı evler her zaman daha çok ilgi çeker. Sıfır eşyalarla donatılan ya da birkaç ana mobilyası bulunan evlerin satışı daha çabuk olabilir.

10) Evin satışa çıkarılacağı gün temiz görünmesine, güzel kokmasına, iyi havalandırılmış olmasına dikkat edin.