Konut Haberleri
11 Ara 2017 14:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Bilirkişinin raporu Jet Fadıl için ne diyor?

Türkiye’nin meşhur dolandırıcısı Jet Fadıl’la ilgili önemli bir bilirkişi raporu dosyaya girdi. Bilirkişi Jet Fadıl’ın paraları nasıl uçurduğu ile ilgili önemli satırlar kaleme aldı.

Bilirkişinin raporu Jet Fadıl için ne diyor?
  • Ø  İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde Caprice Gold ve Caprice Maldivler için insanlardan para toplayıp sonra projeleri tamamlamayan Fadıl Akgündüz’le ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Toplamda 2 bin 442 yıl hapsi istenen Akgündüz’ün dolandırdığı Almanya’da yaşayan mağdur Zikri Kederli’nin açtığı dava için hazırlanan 1 Kasım 2017 tarihli bilirkişi raporu dosyaya girdi.                  
  • Ø  Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre raporda şöyle dendi:  “Bilirkişi kurulumuz, davalıların (Capricegold şirketi, Fadıl Akgündüz ve akrabaları kastediliyor) paravan şirket kurarak, bu şirket üzerinden usulsüz para toplamak suretiyle çıkar sağlamayı hedefledikleri, şirketin içini boşalttıkları, toplamış oldukları paraları nereye kullandıklarına ilişkin somut bir veri sunmadıkları böylece haksız çıkar elde ettikleri, sonuç ve kanaatine varmış bulunmaktadır…”
  • Ø  Jet Fadıl Caprice Gold projesinin tanıtımını yaptığı dönemde İsmailağa cemaatiyle yakın ilişkiler kurmuştu. Bilirkişi heyeti böylece Fadıl Akgündüz’ün davasının ödemelerde sıkıntı yaşayan bir işadamının basit bir iflas davası olmadığını tespit etmiş oldu.