Dekorasyon
07 Eyl 2015 11:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:20

Bien Seramikleri banyo koleksiyonlarına yenilerini ekledi!

Bien Seramikleri eski bir anlayışı yeniden yorumlayarak banyo koleksiyonuna yeni iki seri ekledi.

Bien Seramikleri banyo koleksiyonlarına yenilerini ekledi!
Osmanlı dönemine ait banyo kültürünü kendisine hareket noktası olarak alan Bien, Sultan ve Portoro Serisi adında iki koleksiyon oluşturdu.

Banyo tasarımlarında son dönemde ilgi çeken bir akım olan Osmanlı stili Bien Seramikleri’nde de hayat buldu. Tarihi geçmişi Roma İmparatorluğu’na kadar dayanan hamamlar, modern dünyada hızla çoğalan sağlık ve dinlenme merkezlerinin çoğunun atası gibi. Osmanlı döneminde de hamam ve banyo kültürü önemli bir yer kaplıyor, sadece temizliğin, arınmanın değil, dinlenmenin, kendini yeniden bulmanın da bir yeri olarak tarif ediliyor. 

Bien de 500 yıllık Osmanlı banyo ve hamam kültürünü kendi ürünlerinde kullanmaya karar verdi. Bien’in Sultan ve Portoro Serileri kelimenin tam anlamıyla sultanlara laik nitelikte.

Önemli günlük rutinlerimizi gerçekleştirdiğimiz banyolarda Bien’in tasarladığı Sultan Serisi, seramiğe işlenmiş çok şık motifleri ile banyolarda büyülü bir atmosfer yaratıyor. Altın yaldızlı zarif motiflerden oluşan Bien Portoro Serisi de kullanıldıkları alanda masalsı ve huzur veren bir etki yaratıyor.

Banyolara Osmanlı döneminin ihtişamlı ve etkileyici görünümünü kazandıran Sultan ve Portoro Serileri, zarif desenleri ve başarılı renk geçişleriyle aynı zamanda çok şık bir stile de sahip. Özellikle tarihi yansıtan banyolar oluşturmak isteyenler için, Sultan ve Portoro adeta tarihi banyolarda yaşatıyor.