Konut Haberleri
16 Ağu 2018 10:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:56

Beyoğlu'nda çöken binanın sahibi: Arda Turan...

İstanbul Sütlüce’de temel kazısı sırasında çöken binanın sahibi Mesut Ertürk, futbolcu Arda Turan’a yönelik olarak “Bir telefon bekliyoruz. Olayların sulh yoluyla çözülmesini istiyoruz. Ancak bizim yanımıza gelmezse dava açma yoluna gideceğiz” dedi.

Beyoğlu'nda çöken binanın sahibi: Arda Turan...
İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce'de, temel açma çalışması sırasında çöken binanın çevresindeki riskli binalarda yaşayan mahalle sakinleri ‘unutulduklarını' ileri sürerek yetkililere tepki gösterdi.

Hürriyet'te Fırat Alkaç'ın imzasıyla yayımlanan habere göre, yıkımın yaşandığı Fuadiye Sokak'taki vatandaşlar evlerindeki mühürlerin kaldırılmasının ardından yetkililerin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Çökme sonrası 10 santimetre kayan ve yıkılma tehlikesi bulunduğu için mühürlenen Fuadiye Sokak'taki Çetin Apartmanı'nın sakinleri ise binayı kısmen boşalttı. Binada sadece üç dairede kiracı kalıyor.

'KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ'

Binada kiracı olarak yaşayan Katibe Çelik, "Çökme olayının ardından binamız yavaş yavaş boşaldı. İlk günler yetkililer çok geldi. Ancak şimdi kimse gelip gitmiyor. Binada ev sahibi kimse yaşamıyor. Bir Suriyeli aile, bir komşumuz ve biz yaşıyoruz. Evimizdeki çatlaklar hala duruyor. En ufak bir toprak kaymasında veya bir sarsıntıda bina çökecek" dedi.

Fuadiye Sokak'ta yaşayan 69 yaşındaki Yaşar Taşdan ise yetkililerin bir defa geldiğini ve inceleme yaptıklarını belirterek "Mühürler kaldırıldıktan sonra otellerden çıktık. Evlerimize geldiğimizde korkuyorduk. Ancak gidecek yerimiz yok. Geçtiğimiz günlerde uzmanlar gelip evleri incelediler. ‘Çatlaklarda genişleme var mı?' diye baktılar. Bir şey çıkmadı ama evlerimiz çatlak dolu. En ufak bir sarsıntıda yıkılır. Bayramımız buruk geçecek. Çocuklarımız evde kalmaya hala korkuyor" diye konuştu.

'SULH YOLUYLA ÇÖZMEK İSTİYORUZ'

Sütlüce'de yıkılan binanın sahibi Mesut Ertürk ise kazı yapılan arsanın sahibi Arda Turan'a tepki gösterdi.

Olaydan 22 gün geçmesine rağmen Arda Turan'ın kendilerini aramadığını söyleyen Mesut Ertürk, "Aile olarak kimseden maddi bir beklentimiz yok. Binamız yıkıldıktan sonra belediye ve kaymakamlık bize ulaştı. Maddi yardımda bulunmak istediler" dedi. Ertürk, şöyle devam etti:

"Ancak durumumuz iyi olduğu için geri çevirdik. Kiracılarımıza yardım edilmesini talep ettik. Mağdur olan kiracılara kira yardımı ve eşya yardımı yaptılar. Olaydan günler geçti ancak Arda Turan bizi hala aramadı. Aile olarak bizi aramasını ve en azından ‘geçmiş olsun' demesini bekliyoruz. Arda'dan da maddi bir beklentimiz yok. Aramaması bizi çok üzdü. Şu ana kadar Arda Turan'a hiçbir dava açmadık. Ancak haklarımız saklı. Arda'dan bir telefon bekliyoruz. Olayların sulh yoluyla çözülmesini istiyoruz. Ancak bizim yanımıza gelmezse dava açma yoluna gideceğiz."