Konut Haberleri
13 Ağu 2017 11:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Beyoğlu'nda 3 bin bina yenilendi!

Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 3 bin bina yenilendi. Tarlabaşı’nda yaklaşık 350 tarihi ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Beyoğlu'nda 3 bin bina yenilendi!
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı’nda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

3 bine yakın bina yenilendi

Demircan, projede son aşamasına yaklaşıldığını ve rehabilitasyonla birlikte sorunların ortadan kalkacağını söyledi.  Belediye bünyesinde Koruma Uygulama Denetim Bürosu’nun (KUDEP) projeleriyle 3 bine yakın binanın yenilendiğini belirten Demircan, “Tarihi binaların önce boyası aşınıyor, sonra sıvası dökülüyor. En son ana taşıyıcı tuğlalar su çekiyor ve tutkal madde gevşiyor. Sonra bir tuğla düşüyor ve bina çöküyor. Tamiratla ayakta kalabilecek binalar var. Bir de müdahaleye ihtiyacı olanlar var’ dedi.

300 bina kurtarıldı

Ahmet Demircan, ‘’Yeni bir kanun çıkardık. Binaların dış cephelerini olduğu gibi koruyoruz, içten güçlendiriyoruz. Tarlabaşı ve çevresinde 650 yıkılma tehlikesi olan tarihi bina vardı. 300 tanesini kurtardık. Geri de 350 bina var. Bunlar için de teşviklerimiz var. Projeyle eski binalar onarılacak'' şeklinde konuştu.
Tarlabaşı Bülbül Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Bilir, “Mahallede 3 bin seçmen, yaklaşık bin konut var. Birçok bina eski ve yıkılma tehlikesi içinde. Eski binaları sahipleri ya kiraya veriyor ya da kapısına kilit vurulup gidiyor. Göçmenler de çoğaldı. Eski evler tarihi yapı statüsünde oluyorlar. Bir doğal afette de yıkılıyor’’ açıklamasında bulundu.
ETİKETLER
#Beyoğlu