Konut Haberleri
03 Ağu 2015 16:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:02

Beykoz'a dev orman yapılıyor

Beykoz sınırlarında Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Projesi'nin hayata geçmesi ile birlikte 8 milyon metrekarelik devasa bir park alanı oluşturulacak

Beykoz'a dev orman yapılıyor
Beykoz Belediyesi tarafından kent ormanı projesine ilişkin açıklamada,  Kanuni Sultan Süleyman Ormanı'nın 29 yıllık devir protokolünün Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Kanlıca Orman İşletme Müdürü Erhan Çetinkaya tarafından imzalandığı belirtildi.

Elmalı Gölü çevresinde kurulacak olan kent ormanı, Türkiye'nin 7 bölgesi ve illerinden esintiler taşıyacak olup piknikten spora pek çok aktiviteye olanak sağlayacak. Ayrıca, Beykoz Belediyesi tarafından Anadolu Yakası'nın en modern nikah sarayı ve "Macera Parkı" da kurulacak olan kent ormanı projesinde 81 ile özgü ürünlerin satılacağı yöresel pazar,  akülü araç ve bisiklet kiralama noktaları yapılacak.

İlk etap çalışmaları süren parkta, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından suni bir gölet de yapılacak. Karlıtepe Mesiresi'nin 45 katı büyüklüğüne sahip olacak parkta göl manzarasına sahip seyir köşkü de bulunacak.