''Beni milletim nereye isterse gömsün, yeter ki unutmasın''

Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu. Devlet erkanı da Anıtkabir'de hazır bulundu. 

''Beni milletim nereye isterse gömsün, yeter ki unutmasın'' - Sayfa 1

Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu. Devlet erkanı da Anıtkabir'de hazır bulundu. 

110
''Beni milletim nereye isterse gömsün, yeter ki unutmasın'' - Sayfa 2

Ankara'ya gelen dünyaca ünlü bilim adamı Elon Musk'da Anıtkabir'i ziyaret etmiş ve sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu. 

210
''Beni milletim nereye isterse gömsün, yeter ki unutmasın'' - Sayfa 3

Peki Anıtkabir ne zaman tamamlandı? Anıtkabir’in yapılışı, mimarları, mimari özellikleri. Anıtkabir’in tarihçesi...

310
''Beni milletim nereye isterse gömsün, yeter ki unutmasın'' - Sayfa 4

ANITKABİR Ankarada, şehrin güneyine düşen, Rasattepe’dedir. Kale’den sonra şehrin en yüksek noktası halinde yükselen bu tepenin üzerinde kurulmuş olan AnıtKabir Atatürk için yapılmıştır. 1938 yılının 10 kasım günü saat 9.05 te ebediyete göç eden Atatürk’ün naaşı istanbul’ dan Ankara’ya getirilmiş, Etnografya Müzesine konulmuştu. Ondan sonraki yıllarda bu en büyük Türk’ün şanına layık bir kabir yapılması için hazırlıklara geçildi. AnıtKabir, Ata’nın ölümünden on beş yıl sonra tamamlanarak Atatürk’ün naaşı 10 kasım 1953’te ebedi istirahatgahına nakledildi. Atatürk gerçekte yurdun her hangi bir toprak parçasında gömülü değil, bütün milletinin kalbindedir.. 

410