Konut Haberleri
08 Kas 2017 15:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Beklenen metro hattı için son 1 ay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Çekmeköy metrosunun en geç bir ay içerisinde açılacağını belirtti.

Beklenen metro hattı için son 1 ay!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul özelinde merak edilen soruları yanıtladı.

Başkan Mevlüt Uysal, “Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metrosu sürücüsüz olduğu için test çalışmaları uzun sürdü. Vatandaşımız bu kadar sabretti en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

 Uysal, İstanbul'da yapılacak olan AKM projesi, kentsel dönüşüm çalışmaları, metro çalışmaları ve istiklal Caddesi gibi bir çok proje hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Başkanı Uysal yaptığı konuşmada, göreve geldiği 40 gün içerisinde Büyükşehir'in fotoğrafını çektiğini ve yapacaklarını planladığını söyledi.

En geç 1 ay içinde...

Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy Metro çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini veren Başkan Mevlüt Uysal, "Çekmeköy Metrosu, Türkiye'de ilk defa yapılan sürücüsüz metro çalışmasıdır. Testleri uzun zamandır devam ediyor. Şu anda testler bitti ve sertifikası alınması gerekiyor. Yanılmıyorsam bu hafta içinde sertifikası alınacak. Dolayısıyla bu ay içerisinde açılacağını ve açılmaya hazır hale geleceğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.