Ekonomi
02 Eki 2016 09:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:42

Bebeğe piyango çıktı

Yeni Zelanda'da adına açılmış tahvil hesabı sayesinde piyango çekilişine katılan bebek, yaklaşık 2 milyon Türk Lirası sahibi oldu...

Bebeğe piyango çıktı
Yeni Zelanda'da her ay çekilişle yatırımcılarına ikramiyeler dağıtan bir tahvil fonunun en büyük ödülünü bir bebek kazandı.

1 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 2.1 milyon Türk Lirası) kazanan bebek, bu ikramiyeyi kazanan en genç talihli oldu. Adı açıklanmayan küçük talihlinin ailesinin tatil dönüşü güzel haberi aldıkları açıklandı.

Sabah'ın Yeni Zelanda medyasından derlediği habere göre annesi, "Telefonda haberi duyduğunda kocam resmen havaya fırladı" dedi. Bebeğin ise milyoner olduğu haberine nasıl tepki verdiği bilinmiyor. "İkramiyeli Tahviller" Yeni Zelanda'da yatırım yapanlara aydan aya piyango tarzı çekilişlerle çeşitli ödüller dağıtıyor. En yüksek ödül ise 1 milyon Yeni Zelanda doları.

Şanslı bebeğe ödülü kazandıran yatırım, doğduğu zaman yapılmış ve ailesi onun adına 180 ABD doları değerinde tahvil hesabı açmış. BBC'nin haberine göre çekilişleri yapan ANZ bankası ikramiyeyi bir bebeğin kazandığını doğruladı fakat ailenin arzusuna saygı göstererek daha fazla bilgi veremeyeceğini açıkladı.

ETİKETLER
#piyango #bebek