Konut Haberleri
23 Tem 2016 15:58 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:47

Bazı okul binaları Milli Emlak'a devrediliyor

FETÖ soruşturması kapsamında il genelindeki Gülen cemaatine ait tüm ilk, orta ve liseler Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi.

Bazı okul binaları Milli Emlak'a devrediliyor
15 Temmuz darbe girişiminın airdından başlatılan soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilen okullara ülke çapında el konulmaya başlandı.

Tespit edilidği anda kapatılan okullarda eğitim gören öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullara transfer edileceği, okul binalarının ise Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredileceği açıklandı.

Operasyon kapsamında, Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Piri Reis Koleji'nin yanı sıra Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas ve Dalaman ilçelerinde faaliyet gösteren ve Fethullah Gülen ile bağlantısı olduğu tespit edilen çok sayıda okul arama çalışmalarının ardından mühürlendi.

Öte yandan kayyum ataması yapılması beklenirken, Dalaman’da 2, Menteşe’de 3, Milas’ta 2, Marmaris’te 2, Bodrum’da 3 ve Fethiye’de 2 okul da yine Gülen Cemaati ile ilgisi olduğu gerekçesi ile Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi.