Konut Haberleri
27 Eyl 2016 16:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Bayrampaşa Cezaevi'ne 2.300 konut geliyor

Ekim ayında başlayacak inşaat çalışmaları ile 2300 konut inşa edilecek olan Bayrampaşa Cezaevi arazisinde yükselecek konutlar ticari amaçla satılmayacak..

Bayrampaşa Cezaevi'ne 2.300 konut geliyor
Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisi üzerinde hayata geçirilecek olan proje için ilk kazma Ekim ayında vurulacak olup söz konusu arazi üzerinde toplam 2300 konut inşa edilecek ve bu konutların hiçbiri ticari amaçla satılmayacak.

Bayrampaşa'nın çehresi tamamen değişmesini sağlayacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2300 konutun yanı sıra kültür ve merkezi, devlet hastanesi, okul, cami, meydan, yer altı otoparkı ve dükkanlar da yapılacak. Proje tamamlandığında söz konusu alanda yaklaşık 10 bin kişi yaşayacak.

Proje hakkında bilgi veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin KİPTAŞ tarafından yapılacağını  ve hastane hariç 2019 yılına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Proje kapsamında inşa edilecek olan dairelerin ticari amaçla satılmayacağını da vurgulayan Başkan Aydıner, inşa edilen dairelere mahalle sakinlerinin taşınacağını, mahalle sakinlerinin boşalttığı  dairelerin de dönüştürülerek bu döngünün devam ettirileceğini söyledi.