Kentsel Dönüşüm
14 Eki 2013 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:36

Bayrampaşa Belediyesi bir günde kentsel dönüşüm yapacak

Bayrampaşa Belediyesi, kentsel dönüşümü sanayi bölgesinden başlatarak, evleri yıkılacak vatandaşlara zaman açısından avantaj sağlayacak.

Bayrampaşa Belediyesi bir günde kentsel dönüşüm yapacak
Bayrampaşa Belediyesi, kentsel dönüşümü sanayi bölgesinden başlatarak, evleri yıkılacak vatandaşlara zaman açısından avantaj sağlayacak. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, “Sanayi bölgesinde inşa edilen evler bitince Vatan Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız yerleşecek. Vatandaş yıkım ve inşa süresince başka evlerde kirada oturmak zorunda kalmayacak. Bir günde eski evden yeni eve taşınacaklar” diye konuştu.
 
İstanbul'da kentsel dönüşümün hareketlendireceği ilçelerin başında gelen Bayrampaşa Belediyesi, sanayi alanlarından başlayarak bölgeyi dönüştürecek. Başkan Aydıner, Vatan Mahallesi'nin 230 dönüm olduğunu, bunun 82 dönümünün sanayi bölgesi, kalanının ise konut alanı olduğun dile getirdi.Yerinde dönüşüme sıcak baktıklardını altını çizen Aydıner, “Vatan Mahallesi'nde  oturanları yine burada oturtacağız. Dört mimarlık ofisinden proje için tasarım istedik. Tasarımlardan hangisini beğenirsek onu uygulayacağız. Dönüşüme girecek sanayi parsellerinde mülkiyet sanayicilerde. Onlara hisse vereceğiz. Hemşerilerimiz dönüşümden sonra da burada kendi kültürüyle, sokak kültürüyle yaşayacak. Kapalı site hayatı, dolayısıyla aidat da olmayacak” dedi.
 
Dönüşümle mülk sahiplerinin yeni evlerine hiçbir bedel ödemeden geçeceklerini vurgulayan Aydıner, “Ancak metrekarelerde yüzde 20'ler civarında düşme olacak. 100 metrekarede oturanlar, 80 metrekare civarında yeni, sağlam ve otoparklı bir eve sahip olacak. 80 metrekare yerine, ‘100 metrekarede oturmak istiyorum' derse 20 metrekarenin bedelini ödeyecek” dedi.
 
Milliyet Gazetesi'nden Fehim Genç'in haberine göre Aydıner, “Eski evlerin değer tespitini yaptırıyoruz. Tespitten sonra vatandaşa, ‘1+1, 2+1, 3+1 tipi konutlardan, şu metrekareli daireleri alabilirsiniz' diyeceğiz. Ama bunu, satış bedelinden değil maliyet üzerinden yapacağız. Maliyet 2 bin liraysa yüzde 25-30 ilavesiyle yeni daireyi vereceğiz. Vatandaş bugünkü haliyle diyelim ki 110 bin liralık bir dairesi varsa o zaman 440 bin liralık bir daireye sahip olacak” diye konuştu.