Ekonomi
04 Haz 2017 15:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Bayram turizmciye yarayacak

Balıkesir ile Çanakkale'deki turizm merkezleri, tatil sezonunu Ramazan Bayramı ile açmaya hazırlanıyor.

Bayram turizmciye yarayacak
"İç turizmin lideri" olarak nitelendirilen Balıkesir ile Çanakkale'deki turizm merkezleri, tatil sezonunu Ramazan Bayramı ile açmaya hazırlanıyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla üçer günlük tatillerde hareketliliğin yaşandığı tesislerde, Ramazan Bayramı öncesinde rezervasyonlar alınmaya başlandı.

Yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ile Balıkesir'in Cunda ve Avşa adalarındaki tesislerin, yaz tatili sezonunun başlayacağı Ramazan Bayramı'nda yüzde 100 dolulukla hizmet vermesi bekleniyor.

Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, bu yıl sezona 1 Mayıs itibarıyla çok hareketli girdiklerini dile getirerek, "Ramazan Bayramı rezervasyonları erken başladı. Bazı tatilciler, 19 Mayıs haftası dönüşünde yerini ayırttı. Cunda Adası'nda bu yıl turizm anlamında çok umutluyuz" dedi.

"Yüzde 100 doluluk beklentisi"

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da ilçenin kuzey Ege'nin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Adada sezonun bu yıl nisan itibarıyla başladığını, 1 Mayıs'ta rezervasyonlarda yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Adanın 4 ay olan sezonu bu yıl biraz daha arttı. Şu anda 5 aylık bir sezonu yaşayacağız. Burası hem Çanakkale'nin hem de Kuzey Ege'nin lokomotif turizm bölgelerinden biri. Önümüzdeki veriler, yaz aylarının çok güzel geçeceğini anlatıyor bize. Bu anlamda da yaz sezonundan oldukça umutluyuz. Ramazan Bayramı tatili için otel ve ev pansiyonlarındaki rezervasyonlarımız, haftalar öncesinden yapıldı. Yüzde 100 dolulukla geçecek bir bayram tatili bekliyoruz."
ETİKETLER
#bayram # turizm # tatil