Sektörel
22 Ağu 2017 18:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:22

Bayram tatili Yunanları da sevindiriyor

Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Türk turizmciler tatilin uzamasına sevinirken bu mutluluk Yunanistan esnafına da yansıdı. ATSO Başkanı Çetin, Yunan adalarının Türk vatandaşları için cazibe merkezi olduğunu belirtti.

Bayram tatili Yunanları da sevindiriyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Yunan adalarının Türk vatandaşları için cazibe merkezi olduğunu belirterek, "Bu nedenle bayram tatili kararlarına bizim kadar Yunan turizm sektörü de seviniyor" diye konuştu. Çetin, ATSO'daki ağustos ayı olağan meclis toplantısında, turizmin canlanması için bayram tatillerinin uzatılmasının talep edildiğini hatırlattı.

Düzenlenecek konserler ve şenliklerle yerli ve yabancı turistler için tatilin biraz daha cazip hale getirileceğini dile getiren Çetin, turizmin en önemli unsurlarından birinin ulaşım olduğunu bildirdi.

Yunanistan cazibe merkezi oldu

Bu nedenle şehirler arasında hızlı trenlerin, şehir içlerinde metroların yaygınlaştırılmasının önemine değinen Çetin, şunları kaydetti:

"Son yıllara kadar metro üç büyük ilde yapılmıştı. Artık Konya, Bursa'dan sonra Gaziantep'te de metro inşaatı başladı. Sırada Antalya'nın olduğunu sanıyorum. Bu yatırımlar hızla tamamlanırsa, asıl iç turizmi o zaman göreceğiz. Bayram tatilinde yurt içinde tatil yapan vatandaş kadar yurt dışına gidenler de bulunuyor. Yunanistan'a Türkiye'den yılda 1 milyona yakın kişi tatile gidiyor. Yunan adaları Türk vatandaşları için cazibe merkezi oldu. Bu nedenle bayram tatili kararlarına bizim kadar Yunan turizm sektörü de seviniyor."