Konut Haberleri
06 Şub 2016 14:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

Başkente 1600 yeni konut müjdesi!

Ankara Keçiören'de çarpık kentleşmenin önüne geçmek amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesi hızla ilerlemeye devam ediyor. Dönüşüm kapsamında bin 600 yeni konut yapılacak.

Başkente 1600 yeni konut müjdesi!
Ankara'nın Keçiören ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor. Keçiören Belediyesi’nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme amacıyla başlattığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerlemeye devam ediyor. Keçiören Belediyesi’nin yaptığı bu en büyük dönüşüm projesiyle bin 727 gecekondu, yerini modern ve güvenli konutlara bırakacak. Tapulu bin 180 tane gecekonduda yaşayan hak sahipleri müteahhitlerle doğrudan anlaşarak, yeni, modern binalarına kavuşacak. Tapusu olmayan gecekondu sahipleri için yapılan 451 konut ise, dar gelirli Keçiörenli’nin uygun fiyatlarda ev sahibi olmasına yardımcı olacak. İzolasyon, ısı yalıtımı, mantolaması olan güvenlik, 3 asansör ve merkezi ısıtmalı konutlar 100 m²’de 14-15 katlı ve 2+1 olarak tasarlandı. Sosyal konutlar haricindeki diğer konutlar ise 3+1, 4+1, 2+1 olarak 14 ve 17 kat arası planlandı.

Dev proje geliyor
Bin 600 konutluk dev projede sosyal yaşam alanlarından, özel donatılara, modern ve kimlikli yapılardan, estetik çevre düzenlemelerine kadar her detay düşünüldü. Kentsel dönüşümle birlikte mahalle ölçekli ve planlı yapılar şehrin görüntüsüne ve yaşam kalitesinin yükselmesine ayrı bir değer katacak. Böylece kentin dokusunu bozan, riskli, sorunlu yapılar yerine şehre canlılık, modern bir kimlik kazandırılacak. Yeşil alanlar ve parklar, otoparklar, çocuklar için oyun alanları, sosyal tesisler, pazar, eğitim ve sağlık için ayrılmış alanlar da proje içerisinde yerini alacak.

Yüzde 40'ı tamamlandı
Örnek olan proje ile ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi; "Biz Keçiörenli’nin modern, güvenli konutlarda mutlu ve huzurlu yaşama hakkı olduğunu düşünüyor, Keçiören’deki çarpık kentleşmenin önüne geçiyoruz. Sosyal konutlarımızın inşaatının şu ana kadar yaklaşık yüzde 40lık kısmını tamamladık ve Allahın izniyle 2016 yılı içerisinde tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Diğer konutların ise yaklaşık yüzde 60lık bölümü tamamlandı. Keçiören’in şehir kimliğine yakışan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projemiz tamamlandığında Keçiören ortalama 100 siteden oluşan en büyük site topluluğuna kavuşacak."