Konut Haberleri
17 Mayıs 2016 12:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:20

Basın Ekspres'in fabrikalarına 5 yıldızlı dönüşüm

Cathay Group, gayrimenkul markası Nivo’yu, Basın Ekspres’te hayata geçirmeye başladığı yeni projesi Nivo İstanbul’la pekiştirmeye hazırlanıyor...

Basın Ekspres'in fabrikalarına 5 yıldızlı dönüşüm
Cathay Group, 25 yıllık tecrübesinin ürünü gayrimenkul markası Nivo’nun ve Basın Ekspres’te hayata geçirmeye başladığı yeni projesi Nivo İstanbul’un lansmanını gerçekleştirdi. Cathay Group’un projedeki ortağı Neba A.Ş., yüzde 100 Suudi Arabistan sermayeli bir yatırım şirketi.

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tuğsuz, “Cathay 25 yıl boyunca pek çok proje geliştirerek bugüne hazırlandı. Gerektiğinde maliyet farkını da kabul ederek; farklı, kimliği olan, yüksek imajlı, çevreye-kente-insana duyarlı gayrimenkul projeleri geliştirmek amacıyla çalışıyoruz İstanbul'u çok iyi tanıyoruz'' dedi. 
Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz ise; “Basın Ekspres'te Nivo İstanbul’u geliştirirken Suudi ortaklarımızla güç birliği yaptık. Farklı konularda, hepsi alanında uzman 27 danışmanla çalıştık. Hem yatırımcısı için çok karlı hem de bölge için çok değerli bir proje ortaya çıkardık.” dedi. 

Nivo İstanbul projesinin ortaklarından Neba A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kral Abdullah Bin Abdulaziz Vakfı CEO'su Khalid Al Bassam ise ''İstanbul, dünyanın en güzel şehri. Kentsel dönüşümle daha da güzelleşecek. Nivo İstanbul, tüm detaylarıyla, iyi planlanmış bir proje oldu ve paha biçilmez bir gayrimenkul yatırımı. Böyle bir projenin bir parçası olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi.

Uluslararası ortaklıklarla yatırım odaklı gayrimenkul projeleri geliştiren Cathay Group, sektördeki 25 yıllık tecrübesinin ürünü yeni markası Nivo’yu ve Basın Ekspres’te hayata geçirmeye başladığı Nivo İstanbul’u paydaşlarıyla ve kamuoyuyla paylaştı.

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tuğsuz, “Cathay Group olarak daha çok endüstriyel bölgelerin ıslah edilerek konut ve turizm alanına çevrildiği kentsel dönüşüm projeleri ile orta ve üst gelir gruplarına dönük konut projeleri gerçekleştiriyoruz. Geçen çeyrek asır boyunca edindiğimiz tecrübe, kurumsal yapımız, sağladığımız güven ve kalite anlayışımız ile gayrimenkul geliştirme alanında sektörün en önemli aktörlerinden birisi olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Avrupa kentleri arasında en çok gayrimenkul yatırımı çeken 7 kent arasına giren İstanbul’un marka değerinin kentsel dönüşüm sayesinde giderek arttığına dikkat çeken Tuğsuz, şunları ekledi; “Gayrimenkul sektörü inovasyona, büyümeye ve yeni projelere son derece açık... Bu kentin doğru yerde doğru tasarlanmış, kaliteli, fark yaratan, yeni konseptlerle üretilmiş daha birçok projeye ihtiyacı var”

Nivo geleceği tasarlayacak
Toplantıda Basın Ekspres'in Avrupa yakasında kentsel dönüşümün merkezi olacağını söyleyen Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz; “Basın Ekspres’in 10-15 yıl sonra nasıl bir yer olacağını merak ediyorsanız, Büyükdere Caddesine bakın. Oradaki değişimi hatırlayın. İnanın, Büyükdere Caddesi’nin değişim ve gelişim hızını katlayan ve daha çok kazandıran bir yer olacak Basın Ekspres.  Bunu iddia ediyorum. '' dedi ve Nivo markasıyla ilgili bilgileri aktardı:
''Arsa sahibinden son kullanıcıya kadar herkes için yüksek kârlı yatırımın adresi olacak Nivo, hayalleri hayata geçirip, beklenmeyeni yapacak, genç olmaktan ve geleceği tasarlamaktan keyif alacak.”

Çevresiyle kaynaşan projeler geliştirilecek
Nivo’nun, çevreye, kente ve insana duyarlı mimarisiyle bir yandan dünyanın kısıtlı kaynaklarını akıllıca kullanırken, diğer yandan aynı çatı altında toplanan tüm insanlar için güvenli ve bir o kadar da yaratıcı bir kamusal alan sunacağını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: “Nivo içinde bulunduğu çevreyle arasına set çekmeyecek, bunun yerine etrafıyla kaynaşacak, semtin karakterinin çağdaş bir uzantısı olacak, sokağın sanatını projelerinin bir parçası yapacak. Nivo, doğayı, sanatı ve insanları birleştirdiği yaşam alanları, çarpıcı kimliğiyle hepimize bu şehrin yaşayan bir parçası olduğumuzu yeniden hatırlatacak. Özetle Nivo, çeyrek asırlık Cathay Group kültürünün damıtılmış, imbikten geçmiş hali olacak.”
''İstanbul kentsel dönüşümle daha da güzelleşecek''

Cathay Group'un Nivo İstanbul projesinin ortağı olan Neba A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Khalid Al Bassam toplantıda yaptığı konuşmada ''İstanbul, dünyanın en güzel şehri. Kentsel dönüşümle daha da güzelleşecek. Nivo İstanbul, tüm detaylarıyla, iyi planlanmış bir proje oldu ve paha biçilmez bir gayrimenkul yatırımı...'' dedi.

Neba A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Abdulaziz İbrahim Alomary ise ''Türkiye, bölgenin güçlü ve lider ülkesi. Yaşanan olaylara rağmen orta ve uzun vadede yatırımcıya güven veren sağlam bir ekonomisi var. Gayrimenkul sektörü çok güçlü. Kentsel dönüşümle, sektör daha da güçleniyor. Değerli yatırım fırsatları sunuyor” dedi.

Nivo İstanbul, 42 bin metrekarelik alanı dönüştürüyor
Basın Ekspres bölgesinde daha önce iki fabrikanın yer aldığı, 42 bin metrekarelik bir alanı dönüştürmeye başlayan Nivo İstanbul, Avrupa yakasının simge projelerinden biri olacak. Bölgenin gelişiminde lokomotif rolü üstlenen, yaşayan ve bölgeye değer katan bir proje hayata geçiyor.

6 blok 1404 üniteden oluşacak
Nivo İstanbul’da, 6 blok 1404 ünite yer alacak. Toplam inşaat alanı 200 bin metre kareyi bulacak. 1 bloğu 'serviced apartments', 3 bloğu home-ofis ve 2 bloğu ise konut olacak. Nivo İstanbul’da 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri var. 50 ile 80 metrekare arası değişen 1+1 dairelerin fiyatı 270 bin TL'den, 85 ile 147 metrekare arası değişen 2+1 dairelerin fiyatı 380 bin TL'den, 3+1 dairelerin fiyatı ise 660 bin TL’den başlıyor.

2018'de teslim edilecek
Nivo istanbul
projesi için farklı konularda, hepsi alanında uzman 27 danışman görev yapıyor. Dome+Partners tarafından tasarlanan Nivo İstanbul 2018 sonunda tamamlanacak.