Konut Haberleri
01 Ara 2015 12:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:51

Başbakan'a tam sayfa gazete ilanıyla KDV hırsızlığı ihbarı

Hataylı demir tüccarı Süleyman Günaydın, gazeteye tam sayfa ilan vererek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na KDV hırsızlığı ihbarında bulundu...

Başbakan'a tam sayfa gazete ilanıyla KDV hırsızlığı ihbarı
Hatay'a bağlı Payas ilçesinde inşaat demiri ticareti yapan tüccar Süleyman Günaydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tam sayfa gazete ilanıyla KDV hırsızlığını ihbar etti. 



4 yıldır devam eden ve 10 milyar lirayı bulan sahte fatura ve belgesiz satış yüzünden başta devlet sonra da esnafın büyük zarar gördüğünü belirten Günaydın, ilanında şu ifadelere yer verdi:

" Konu tarafımdan Maliye Bakanlığı'na resmi bir dilekçeyle bildrildi. Bazı şirketler incelemeye alınamsına rağpmen örgütlü olarak devleti ve milleti soymaya devam etmektedir. 

Konu Hatay ilindeki ilgili bürokratlara da iletilmesine ve medyada defalarca haber olmasına rağmen KDV hırsızlığına göΩ yumulmuştur. Ayrıca KDV hırsızlığının meydana geldiği organize sanayi bölgesinden denetim araçları da geri çekilmiştir. 

KDV vurgununun devame tmesi demir çelik sektöründe nçalışan dürüst üretici ve esnafın kepenk kapatmasına binlerce insanın işsiz kalmasına sebep olacaktır. Geniş boyutlu bir vergi incelemesi yapılması halinde vurgunun büyüklüğü ortaya çıkacaktır. 

Demirdeki KDV vurgununun boyutları tahmin edilenden çok büyüktür. 

Sayın Başbakanım; konu mnilli bir meseledir. Namuslu esnafı da, devleti de bu hırsızlıktan ancak siz kurtarabilirsiniz. 
Saygılarımla raz ederim.

Süleyman Günaydın"